Melyik is a mi típusunk?

Sziasztok kedves olvasók!


Ma a színekkel, a stílussal fogunk egy kicsit foglalkozni. 

Minden nőben felmerül a kérdés, vajon milyen szín áll jól neki. Jó ha megveszem ezt a lila felsőt? Vagy esetleg ezt a sárga magassarkút? Vagy ezt a piros nadrágot? Jól fog állni? Mit tegyek?
Ilyen kételyekkel minden nő szembe kerül élete során nem is egyszer. Most megpróbálok segíteni nektek, hogy megtaláljátok a leginkább hozzátok illő színeket. Így már nem lesz probléma, bátran vásárolhattok!
Az hogy egyes színek mennyire harmonizálnak bőrszínünkkel, hajszínünkkel, szemszínünkkel, attól függ, milyen csoportba tartozunk. Az amerikai tudósok négy egyszerű csoportot hoztak létre. Tél, tavasz, nyár és ősz, az évszakok mintájára. Ezek alapján megpróbálom a legpontosabb leírást adni, hogy mindenki megtudja találni a saját csoportját.


Az évszakokon kívül még több szempontból meglehet különböztetni a színeket. Vannak hideg, meleg esetleg sötét, világos színek. Ezeket mind mind meglehet különböztetni. Minden színt ellehet így, ebbe a négy csoportba különíteni.

Tél típus:

A tél típusú nők bőre általában világos, porcelán szerű vagy éppen néhány esetben nagyon sötét, hajuk sötét, kékes fekete,  nagyon sötét feketés barna. A bőrszín a nagyon fehértől a sápadt sárgáson át, a világos olíva színig változhat. Az ilyen típusu nők arca sosem rózsás, szeplők lehetnek rajta. Szemszíne hideg, kék, jegeskék, mélyzöld, de még sötét feketés barna színű is lehet. Ajkai lilás árnyalatúak. Mesivel kielemeztük, és kiderült, ebbe a kategóriába tartozik. Nem mintha nem gondoltuk volna :D

link

Ennek a típusnak az erőteljes, élénk színek állnak jól. Pl.: fekete, fehér, piros, kék. Arra kell oda figyelni hogy ne használják a púder színeket, csak az élénkeket. A smink is állhat erőteljes színekből. Vörös ajkak, fekete füstös szemek. Ezek igazán jól állnak a tél típusú hölgyeknek. A ruháknál a feltűnő, elegáns darabokra kell fektetni a hangsúlyt, ékszerek közül is inkább az ezüstre. 
Kerülni a barna, narancsos, sárgás árnyalatokat, nem igazán valók ehhez a típushoz. 

Tavasz típus:

A tavasz típusú nők bőre világos, kissé sápadt, de nem kékes, hanem inkább sárgás árnyalatú. Lehet rajtuk rózsás arcpír is. Hajuk színe lehet aranyszőke, lenszőke, mézszínű, aranybarna, vörösesszőke, esetleg réz színű. Szemük általában világos színű, lehet kék, zöld, világosbarna. Az ajkak narancsos, barackos árnyalatúak.
link
Ebbe a típusba tartozók törekedjenek az egyszerűségre, kerüljék a tarka, túl mintás dolgokat. Ékszernek az arany, a rész áll a legjobban. A tavasz típushoz a meleg, világos, pasztell színek illenek. Pl.: lazac, őszibarack, világoszöld, elefántcsont. A fényes felületű ezüst, lakk holmik, nem illenek ehhez a stílushoz.


Nyár típus:

A nyár típusú nők hazánkban a leggyakoribbak. Mint később kiderítettem én is ebbe a típusba tartozom. Bőrük lehet világos kékes, szürkés, de tejszerű sárgás is. Általában van szeplőjük ami szürkés árnyalat. Hajuk színe világos, hamvasszőke, de előfordulhat közép illetve sötétbarna is. Szemük színe lehet szürkéskék, világoskék, olaj-szürke, kékeszöld, ritkán előfordulhat mogyorószínű is. Ajkuk általában lilásrózsaszín.
link
A nyár típusúak a halvány színeket helyezzék előtérbe, de a hideg és sötét árnyalatok is jól állhatnak. Igazán jól állnak a hideg, világos, tört színek. Pl.: pink, fehér, szürke, halványsárga. A kék színű darabok kötelezőek a nyár típusúaknak. Ha nem tudják hanyagolni az élénk színeket akkor a málna piros, sötétkék színekkel nem lehet mellé lőni. Az arany ékszereket inkább kerülni kell helyette valami régies, elegáns darabot ezüstöt, esetleg fehéraranyat javaslok. Leginkább a finom anyagok selyem, csipke állnak jól.



Ősz típus:

Az ősz típusúak bőre sárgás arany színű, amin általában sok szeplő található. Jellemző rájuk a répa vagy rézvörös hajszín, de néha lehet gesztenyebarna, esetleg aranyszőke is. Szemszínük általában élénk feltűnő, meleg színű világoskék, mély zöld, aranybarna. Az ajkak narancsos, barackos árnyalatúak. 
link

Ennek a típusnak a narancs és a barna összes árnyalata jól áll, de a pirossal és a zölddel se fog mellé az ember. Ékszerből az arany, réz remek választás, de jól állnak a különböző bőr és fa anyagok is. Nagyon kerülni kell a feketét, hófehért, szürkét, rózsaszínt.


Remélem tudtam segíteni, hogy megtaláljátok a saját típusotokat és már nem lesz probléma a színválasztás. Remélem tetszett az összeállítás.
Puszi Detti :)





Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!