Egy új kedvenc!

Sziasztok lányok!

Ma egy könyves bejegyzést készítettem nektek. 
Nem is olyan régen felfedeztem egy írónőt Nalini Singh-t, aki egy érdekes könyvsorozatot ír, erről fogok ma írni nektek.
Az indiai származású írónő 1977-ben született a Fidzsi-szigeteken. Nagyon sok díjat és elismerést kapott, nem is csoda, hiszen már több mint két tucat könyvet publikált.

Nekem az Egy világ - két faj - állandó küzdelem könyvsorozat keltette fel az érdeklődésemet. Ez egy 11 kötetes sorozat, igen jól olvastátok 11 kötet. Sajnos még csak 5 részt fordítottak le belőle, én pedig már a 3 rész végénél járok. Sajnos nem is hallottam, hogy a közeljövőben megjelenne a 6. rész magyarul, de azért reménykedem.

Vonzódás:

A sorozat első része a Vonzódás címet kapta a magyar kiadóktól. Hát szerintem illik hozzá a cím. Történet: 
Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.
Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.



Szeretem az olyan történeteket, amik egy másik világba visznek el és ez is pont olyan. Néha csak kapkodtam a fejem olyan pörgősre sikeredett ez az első rész. Az alapja egy romantikus kimi, ami fűszerezve van egy kis fantasyvel és egy kis fülledt erotikával. Singh szerintem nagyon érdekesen látja a világot. Olyan részletes ez a könyv, hogy szinte magam előtt láttam a történéseket. Nagyon megszerettem, naponta veszem elő az újabb részeket, egyszerűen nem tudom letenni. 
Szerintem  történet és akarakterek is rendesen ki vannak dolgozva. Észrevehető, hogy a legnagyobb figyelmet a főszereplőkre helyezi, de mégis mesé a mellékszereplőkről is, hiszen később belőlük lesznek az újabb főszereplők. 
Látomás:
A második rész a Látomás címet kapta. Ez is egy egyértelmű célzás a történetre, bár amíg nem olvassuk el úgysem vesszük észre. Történet: Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát - és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja.
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.
Nekem ez a könyv talán még jobban is tetszik mint az előző, sokkal több probléma jelentkezik és végre a krimi rész is jobban kibontakozik. Egy új taggal bővült a szereplők listája, egy különleges taggal. Szerintem Singh szereti ezt a feszült hangulatot, amit az olvasókból vált ki mert egyre bosszantóbb a történet. Úgy értem, a első részben minden hirtelen történt, itt viszont az írónő már lelassított.
Borzongás:
A harmadik rész a Borzongás címet kapta. Ennek értelmére még nem jöttem rá, de még em is fejeztem be a könyvet. Lehet a végén rájövök. Történet: Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait. 

Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik. 
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Ezt a részt még nem igazán merem értékelni, nagyon különleges és egyáltalán nem hasonlít az előző két részhez Persze kapcsolódik, de ahogy a történet játszódik mégis kicsit más. Különlegesebb, még veszélyesebb ha lehet ilyet mondni. 
Feloldozás:
A Feloldozás a történet 4 része. Ehhez már egyáltalán nem tudok saját véleményt írni, mert még nem tartok ott. De ígérem, ha elolvastam kiegészítem saját véleménnyel a bejegyzést.

Történet: Clay Bennett falka nélkül, emberek között nőtt fel. Megpróbálta elfojtani leopárd énjét, de az a felszínre tört és embert ölt. A vérengzés után a fiú elvesztette egyetlen barátját, Talint is. A DarkRiver falka otthont és hivatást adott neki, de a lelkének fájdalmát, a bűnhődését nem tudta enyhíteni.
Talin McKade túlélte rettegéssel és szenvedéssel teli gyermekkorát. Régi rémálmaihoz azonban újabbak adódnak, amikor az utcagyerekek, akiket pártfogol, sorra tűnnek el. Talin szívének legfájóbb sebeit is hajlandó felszakítani, hogy megmentse őket: bár retteg a találkozástól, segítséget kér a legerősebb férfitól, akit valaha ismert.
Clay segít Talinnak, de közben szembe kell nézniük a közös múltjuk gyötrő titkaival is. Ha nem teszik, mindketten elveszítik az egyetlen dolgot, ami eddig életben tartotta őket.

Szabadulás
Az 5. rész ami egyben az eddig utolsó magyarra lefordított rész, a Szabadulás nevet kapta. Kíváncsian várom ezt a részt is. Az előbb is írtam, ha elolvasom kiegészítem saját megjegyzéssel is a bejegyzést. Megsúgom, ezt a részt már igazán várom, hiszen Dorian fog szerepelni benne aki az egyik kedvenc szereplőm a történetben. 
Történet: Ashaya Aleine a látszat szerint a tökéletes mentál: rideg, érzéketlen és gyakorlatias. Ő a tudós, aki az egész mentál népet rabszolgasorba döntő implantátumot készíti. Valójában azonban elkeseredetten küzd, hogy megmentse a fiát, és szabaduljon a Mentál Tanács befolyása alól. De hiába menekül: nem biztonságba kerül, hanem egyenesen a halálos alakváltó mesterlövész karjaiba fut. Dorian Christensen húgát egy mentál gyilkos ölte meg. A DarkRiver őrszem nem tud ugyan leopárd alakot ölteni, de a vadállat benne él, és bosszúra szomjazik. Most mégis védelmeznie kell Ashayát és fiát. Dorian soha nem gondolta volna, hogy mentál iránt a gyűlöleten kívül mást is érezhet, de a szenvedély sokszor átírja a játékszabályokat.

Egyébként van egy nagy különlegessége a könyvnek. Minden részben más szerelmi szál bontakozik ki, mégis mindegyik egymásra épül. Hiszen ha az első nem történik meg, nem történik meg a második, a harmadik és a többi. Szóval ez egész sorozat egymásra épül, amit szerintem nem volt egyszerű megírni. Figyelni kellett, sőt emlékezni kellett minden egyes momentumra, hogy azt a későbbiekben felhasználja. Csak gratulálni tudok neki.

Találtam egy Oldalt, ahol megírják kiknek a szerelme fog kibontakozni a sorozat további köteteiben. 
Szóval, a 6. részben: Riley Kincaid (farkas) & Mercy (leopárd) - Hmmm érdekes, nagyon érdekes...
7. részben:  Dev Santos & Katya Haas - Hát ezek meg kik? o.O Nem rémlik ez a két név..
8.részben: Max Shannon (ember) & Sophia Russo (mentál) - Újabb szereplők, egyre izgibb!!!
9.részben: Drew Kincaid (farkas) & Indigo Riviere (farkas) - El sem hiszem, komolyan mondom el sem hiszem! Wááá Számomra indigó is olyan mint Dorian titokzatos és ezért kíváncsi vagyok!!!
10.részben: Hawke (farkas) & Sienna Lauren (mentál) - Ezt tudtam! Ezt mindenki tudta! (Mármint ha olvasod) 
11.részben:  Riaz (farkas) & Adria (farkas) - Nem emlékszem rájuk, na majd meglátjuk mi sül ki előle :D

Ha a többi könyve is olyan jó, mint ezek akkor szerintem a második kedvenc írómmá fogom kijelenteni! Egyébként már az, az első könyv után már az volt! 
Remélem tetszett ez a kis könyv beszámoló és felkeltettem az érdeklődéseteket!
Puszi Detti :)

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!