Könyvkihívás - Szent Johanna Gimi 2.

Sziasztok lányok!

Haladok a könyvkihívásommal, tegnap már be is fejeztem a második könyvet a listámról. Az Éhezők viadala után, amit ITT olvashattok, a Szent Johanna Gimi 2. - Együtt című könyvet választottam. Azért a 2. rész, mert már régebben elolvastam az elsőt és szerettem volna folytatni.


Listám:
1. Suzanne Collins - Éhezők Viadala
2. Cassandra Clare - Hamuváros
3. Leiner Laura - A Szent Johanna gimi 2.

4. Becca Fitzpatrick - Csitt Csitt
5. Andrew Lucas Mcilroy - Az álmokon túl
6. Karen Marie Moning - Álom és valóság
7. Nalini Singh - Angyali vadász sorozat 1.: Angyalvér
8. Stephen King - A búra alatt 1.
9. Stephen Chbosky - Egy különc srác feljegyzései
10. Candace Bushnell - Carrie naplója

Úgy gondolom, nem mindenki ismeri a történetet ezért egy kis bevezetésnek bemutatom az első könyvet is.
Tehát az első könyv a Szent Johanna Gimi 1. - Kezdet.
Történet: 
Új magyar ifjúsági könyvsorozat nyolc kötetben a nagyon tehetséges fiatal szerző Leiner Laura tollából! Ha elkezded, biztosan nem tudod majd letenni!!! Tuti, hogy függővé válsz! Egy sorozat a való életről. Egy sorozat, amely itt és most játszódik. Egy gimi, ahová mindenki szívesen járna. Srácok, akik olyanok, mint te és mégis mások. A történet rólad is szól! A naplóregény-sorozat főszereplője Rentai Renáta, aki egy budai francia tagozatos magángimnázium tanulójaA könyvsorozat a főhős naplójának formájában a gimnázium 9–12. b osztályának mindennapjait mutatja be az iskolakezdés kisebb-nagyobb méretű zökkenőit, a középiskola hétköznapinak számító történéseit, valamint a továbbtanulás és elválás sokszor embert próbáló nehézségeit is beleértve

-Fiatalon baromi jó az élet, ahogy ez a könyv is ezt tükrözi számomra. - Barnee (Idiot Side). 
-Egy kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk a sorok között. - Rami 
-Mindig is kedveltem a hiteles szerzőket, akik az életből merítenek. - AFC Tomi 
-Aki esetleg eddig nem szeretett olvasni, annak mindenképpen ajánlom a figyelmébe. Áttörés lesz! - Barbee

Igen ez tökéletes összegzése az alap történetnek. Kicsit későn fedeztem fel ezt a könyv sorozatot, én ezen az időszakon már éppen túl vagyok, de még jól emlékszem rá. Talán az utolsó könyvekben, a továbbtanulásnál fogok a jelen helyzetemre ráismerni. Sok résznél magamra és a környezetemre ismertem, én is voltam ilyen, néha még most is.
Na de térjünk vissza az eredeti könyvhöz,a második kötethez.

Történet:
Kilencedik második félévében az iskolai élet ezerrel pezseg: farsangi bál, Valentin-hét, Valentin-napi bál, tavaszköszöntő buli, osztálykirándulás és még sok minden más... Az osztályközösség eközben egyre jobban összekovácsolódik. Reni érdeklődése Cortez iránt szerelemmé változik; vágyakozás, reménykedés, féltékenység, csalódás, aztán ismét reménykedés között őrlődik, mert a fiú viselkedése egyáltalán nem egyértelmű...

Igen igen a tipikus szerelmi történet ami nem maradhat ki egy ifjúsági könyvsorozatból. Hiszen erről szól a gimi, többnyire. Mindenkinek voltak ilyen élményei és ezzel a könyvel felelevenednek ezek a dolgok. Szerettem olvasni az első és most a második részt is, sajnáltam hogy vége és már szeretném olvasni a következőt. Biztos ki fogom olvasni az utolsó kötetet is, tényleg nem lehet le tenni, jól mondták.
Ajánlom mindenkinek, kórtól függetlenül. Jó ebben a korban is elolvasni, hiszen magára ismer az ember és talán tanulhat is egy kicsit előre, de jó lehet felnőtt fejjel is elolvasni, emlékezni,rájönni, hogy hol rontottuk el.
Ha valaki olvasta, várom a véleményét :)

Puszi Detti :)

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Most olvadom az 5. részét, hatalmas sorozat: ) naponta egy könyvet kiolvasok, nah jó abba is hagyom, megyek vissza olvasni: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, akkor te haladsz vele :D Én is szeretnék már ott tartani, de most mást kezdtem el :)

      Törlés
  2. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a könyvsorozatot:) Tényleg nem tudtam letenni, három hét alatt el is olvastam az egész sorozatot.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól lehet vele haladni szerintem is :) gyors voltál akkor :D

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!