Raffaello torta
Halihó lányok!
Múlt héten volt Detti szülinapja, és pont úgy jött ki, hogy én csináltam az aznapi ebédet, lasagne-t és a tortát is. Már december óta töprengtem rajta, hogy milyen tortát is kellene csinálni. Volt szó sós karamellkrémesről, áfonyás-joghurtosról, de végül raffaello torta lett.
Természetesen akkor nem mennek simán és zökkenőmentesen a dolgok, amikor kellene, de így is finom lett.
Hozzávalók:
tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
- 6 tojássárgája
- 1,5 cs. vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 5 dl tej
- 2 ek. liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
tetejére:
- tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elfelezzük, két lapot sütünk belőle. Tehát egy laphoz: 3 fehérjét habbá verünk 15 dkg cukorral, majd hozzáadunk 7,5 dkg kókuszreszeléket és 5 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt 22 vagy 24 cm-es tortaformába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük a 170°-ra előmelegített sütőben. Akkor jó, hogy ha kicsit meg van barnulva a teteje és a tűpróba során nem ragad a tűre massza.
A krémhez a sárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból, lisztből és tejből pudingot főzünk és kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát, a tetejére és az oldalára is kerül belőle. A torta oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel, a tetejét pedig tejszínhabbal díszítjük.
Még meg kell tanulnom az új nyomócsövem használatát, de azért nem lett olyan rossz a díszítés.
Laktató és nagyon finom, nem túl édes süti. Gondolom nem is kell mondanom, hogy a tepsis raffaello "tortásított" változata.
Ti szeretitek a kókuszos sütiket?
puszi, Mesy
2 megjegyzés
Ez valami eszméletlenül guszta, tuti, hogy egyszer elkészítem :)
VálaszTörlésNagyon finom, szóval csak ajánlani tudom .)
TörlésKöszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!