Raffaello torta

Halihó lányok!


Múlt héten volt Detti szülinapja, és pont úgy jött ki, hogy én csináltam az aznapi ebédet, lasagne-t és a tortát is. Már december óta töprengtem rajta, hogy milyen tortát is kellene csinálni. Volt szó sós karamellkrémesről, áfonyás-joghurtosról, de végül raffaello torta lett.  
Természetesen akkor nem mennek simán és zökkenőmentesen a dolgok, amikor kellene, de így is finom lett.
A recept a következő:

Hozzávalók:
tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 1,5 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
tetejére:
  • tejszínhab
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit elfelezzük, két lapot sütünk belőle. Tehát egy laphoz: 3 fehérjét habbá verünk 15 dkg cukorral, majd hozzáadunk 7,5 dkg kókuszreszeléket és 5 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt 22 vagy 24 cm-es tortaformába öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük a 170°-ra előmelegített sütőben. Akkor jó, hogy ha kicsit meg van barnulva a teteje és a tűpróba során nem ragad a tűre massza.
A krémhez a sárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból, lisztből és tejből pudingot főzünk és kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.  Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát, a tetejére és az oldalára is kerül belőle. A torta oldalát megszórjuk kókuszreszelékkel, a tetejét pedig tejszínhabbal díszítjük. 



Még meg kell tanulnom az új nyomócsövem használatát, de azért nem lett olyan rossz a díszítés. 
Laktató és nagyon finom, nem túl édes süti. Gondolom nem is kell mondanom, hogy a tepsis raffaello "tortásított" változata. 

Ti szeretitek a kókuszos sütiket?
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Ez valami eszméletlenül guszta, tuti, hogy egyszer elkészítem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon finom, szóval csak ajánlani tudom .)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!