Könyv kihvás - Evelyn Marsh: Az álarc lehull

Halihó lányok!


Ma van a könyvkihívás 3. napja, és egy nem túl ismert könyvből kellett inspirációt meríteni. Mit mondjak, érdekes volt.
Eredetileg nem ismertem sem az írót, sem pedig a könyvet, ezért úgy gondoltam, hogy az a logikus, ha elolvasom, mielőtt nekiállok a feladatnak. Elég rövid volt, hamar végeztem vele (2 délután). Hogy őszinte legyek, nekem nem tetszett. Kriminek gyenge (mert ugyan milyen krimi az, amiben névvel és a gyilkosság indokával együtt bemutatják a gyilkost?), romantika sincs benne. Mégis a fő problémám az volt, hogy orvosi szakkifejezések tömkelegével találtam szembe magam, amit nagyon nem szeretek. Szinte kényszert éreztem arra, hogy utánanézzek valami szakkönyvben a latin neveknek és hasonlóknak.
Szó mi szó, nem került bele a top 10 -be. De azért sikerült megihletnie.
Ezeket a lakkokat használtam:

Szerintem könnyen ki lehet találni, hogy mit mért festettem a körmömre. A filmszalag darabkája (mutató ujj) a filmforgatásra utal, a maszk pedig magár a könyv címére. A gyűrűs ujjamra festett mintát a prostitúció ihlette, a maradék kettő pedig a Gran Canaria gazdagságára utal, a pénzre és csillogásra.



vakuval
Remélem, hogy át tudtam adni a könyv mondanivalóját és hangulatát a körmeimmel. Annak ellenére, hogy nekem nem tetszett, másnak még lehet ez egy meghatározó könyv, nekem sajnos nem ilyen az ízlésem.

Ti hogyan oldottátok volna meg a feladatot?

Nézzétek meg a többiek munkáját is!

Megosztás:

7 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!