Filmes TAG

Halihó lányok!

Nézegettem az oldalakat és rátaláltam a Mesevilágom-on egy TAG bejegyzésre. Egyértelmű volt, hogy kitöltjük, mert imádjuk a TAG-eket. Filmes kérdések vannak benne, ezért még inkább megtetszett.
Felvétel indul :D

1. A kedvenc filmed:


DETTI - Én egy film őrölt vagyok, ez köztudott. Minden filmet szeretek, amikor csak lehet filmeket és soroztokat nézek. Még azokat is végig nézem, amelyek elsőre nem fognak meg. Mindegyiknek adok egy esélyt. Na de visszatérve, régen a Titkos ablak volt a kedvenc filmem, semmi nem ért fel hozzá, imádtam. De úgy gondolom, amint megnézem a Csontvárost, az átfogja venni az első helyet a képzeletbeli listámon.


MESY - Nagyon sok filmet szeretek, nehezen tudok kedvencet választani, de a legjobban a Kárhozottak királynőjét szeretem, de most már a Nightwish filmje is a topplistában van. 


2. A kedvenc meséd:

DETTI - Már, az egyik TAG- ben volt ehhez hasonló kérdés és szerintem maradok annál a válasznál. Vagyis a kedven mesém, a PánPéter. Mindig is nagyon szerettem, sokkal közelebb állt hozzám a történet, mit az átlagos hercegnő mesék.

MESY - Kedvenc mesém az összes Disney mese és az animék, amik technikailag  mesék, de nem gyerekeknek szólnak.

3. Az első mese/film, amit láttál:

DETTI - Anya mindig azt mesélte, hogy én szinte a Dumbón nőttem fel, mindig azt néztem és azon aludtam el. Ha túlságosan felörögtem, csak betették a Dumbót és már nem is volt semmi problémám. Az első filmre nem emlékszem, de apával már két évesen néztem a Cápát, az Óriás polipot és a Jurassic Park-ot, ami vicces, mert jelenleg csak a Jurrasic Parkot tudnám végig nézni. :D
MESY - Nem emlékszem az első mesére, de talán a Kis Vakond volt, meg az ilyen "szoc korszakbeli" mesék, mint a Lolka és Bolka, No megállj csak!, stb. Első filmemre se emlékszem, de rengetegszer láttam az Indul a Bakterházat, meg a magyar gyerekfilmeket, mint a Kemény kalap, krumpliorr. :D

4. Egy film, ami mindig megnevettet:

DETTI - Az Amerikai pite sorozat ide tartozik szerintem mindenkinek, aki látta már :D De megnevettetett már a Szuper boyz is és a Másnaposok, Nagyfiúk, Családi üzelmek, Paul, Ace ventura, Bridget Jons naplója. De általában a vígjátékok rejtegetnek egy két jó poént. :D

MESY - A Drakula halott és élvezi, nem szeretem Leslie Nilsent, de ez a filmje nagyon üt :D Az összes tipikus vígjáték, ami manapság kijött. A Koszorúslányok, az nagyon tragi-komikus. Dettivel egyetértek, hogy az Ace ventura az egyik legjobb, hasfalerőstő film.


5. Egy film, amitől sírni tudsz:


DETTI - Nálam ez nem úgy megy, mint másoknál. A tipikus, csöpögős szereli történeteken én nem tudok sírni, nagyon ritka, ha egy olyat megsiratok. Pl. Titanic  sose sírtam, viszont az állatos filmeken mindig  Furán hangzik tudom, de sokkal jobban tudom sajnálni az állatokat, mint a szerelmi katasztrófákat. Mindig is állat bolond voltam, az is leszek életem végéig és mindig sírni fogok az ilyen filmeken, ez van. XD


MESY - Nem vagyok egy filmen sírós fajta, a könyveken inkább tudnék sírni, de egy film van, amin azt hiszem, hogy már majdnem sírtam, az az Pear Harbor.

6. Egy film, amit sosem unnál meg:


DETTI - Hát hol is kezdjem? Az összes igazából. De egy két példával élve, Harry Potter összes része, Halálos Iramban összes része, Szállító 1-3, Vas ember 1-3, Hitman a bérgyilkos, Szex és New York, Kaptár össz. és még sorolhatnám napestig, annyi film van amit imádok.

MESY - Harry Potter összes, Gyűrűk Ura összes a Hobbittal együtt, az összes DC-s és Marvel-es film, ami van, a Jane Austin filmek. 


7. Egy film, amit utálsz:


DETTI - Az összes bogaras, pókos, emberevő madaras és ehhez hasonló film. Minden, amiben embereket gyilkolnak. Kivéve  zombik, érdekes módon azokat megtudom nézni. Talán mert, az nem olyan valósághű, mint az állattámadás. Jah és még az ördögűzős Horror filmektől is kiráz a hideg, az az egyetlen típusa, amit nem tudok megnézni. 


MESY - Úgy általában a horror filmek, különös képen a furcsa halálesetes, mint a Végső állomás, vagy a fűrész, mert azok undorítóak. Meg az ilyen "órás állatok gyilkolnak embereket" filmeket se szeretem és azokat a filmeket, amiknek hülye címük van. lásd, Lazacfogás Jemenben, meg se nézem, mert hülyeségnek hangzik.

8. Egy film, ami valamilyen emlékhez köt:

DETTI - Tarzan (mesefilm) életem első és utolsó filmje a helyi moziban, mert hogy azóta már be is zárt a mi kedves kis mozink. (Szemetek -.-)
MESY - A fekete hattyú, mert ez az első film, amit közösen megnéztünk a legjobb barátnőmmel, a moziban. A párommal, már hagyomány, hogy január 1.én megnézzük a Zack és Miri pornót forgat, a hagyomány eredete titok marad. :D

9. Egy mese, amit utálsz:
DETTI - Coreline és a titkos ajtó. Igazból nem utálom, de nem vagyok hajlandó megnézni, mert annyira ronda a rajzolása xD Nekem a meséknél szerintem, ez a legfontosabb. A rajzolás.

MESY - Spongyabob, vagy Duck TV összes meséje (aki látta, tudja miről beszélek)

10. Egy film, amiről valaki eszedbe jut:


DETTI - Nincs, de komolyan. Nem kötöm az embereket a filmekhez. Semmi értelme.


MESY - Nincs ilyen filmem.


11. A kedvenc sorozatod:

DETTI  - Van elég hely hozzá? Szerintem nincs, de azért ki emelek párat. Arrow, Csinos kis hazugságok, True blood, Grimm, Teen wolf, Vámpírnaplók, The Walking Dead, Szépség és a szörny, HIMYM, Jóbarátok, Awkward, Két pasi meg egy kicsi, Dr. Csont, Szellemekkel suttogó, Dr. Hause és most hirtelen nem jut eszembe több, de biztos van még. És még néha napján Anime maratont is szoktam tartani :D
MESY - Nagyon szeretem a fantasy és a krimi sorozatokat. Az újak közül, Grimm, True blood, Pretty LL, Trónok harca, HIMYM, stb. Nem akarom leírni az összeset, mert sok. A régi sorozatok közül szeretem Sherlock Holmes-t, Poirot-t, Agatha Christie sorozatokat. emellett állandóan Animet nézek, az is sorozat.

12. Egy film, aminek a legszívesebben a főhőse lennél:

DETTI - True blood, ez egyértelmű :D

MESY - Kárhozottak királynője vagy a Gabriel főhősnője lennék.


13. Egy film, amin megijedtél:

DETTI - Egy filmre emlékszem, pontosabban egy film, egy jelenetére. A film a Jurassic Park 1. A rész pedig, amikor az a pici dinó kinyitja a hártyát a nyakán és ráijeszt arra a dagi, szemüveges pasira. Utálom azt a jelenetet, nagyon rossz emlék.


MESY - Így szó szerint még nem ijedtem meg filmtől, de egyrészt azért nem nézek horrort, mert rosszat álmodok tőle éjszaka.

14. Egy film, amin elgondolkodtál

DETTI - Már írtam, arról a három filmről, ami szerintem nagyon elgondolkodtató és különleges. De, amin igazán ellehet gondolkodni szerintem, az a Felhőatlasz.
MESY - A Felhőatlaszon azon kellett, meg általában a megtörtént események alapján készült filmeken.

15. Egy film, amiből kedvenc színészed/színésznőd játszik

DETTI - Kedvenc színészem Jhonny Depp, tehát Titkos ablak, de nagyon sok filmje van. Kedvenc színésznőm Keira Knightley, vagyis A hercegnő. A Karib- tenger kalózaiban pedig mindketten szerepelnek.
MESY - Kedvenc színészem Hugh Jackman, X-men filmek és Farkas filmek. A színésznőm pedig Kate Beckinsale, Underworld össz. És bónusz, hogy a Van Helsing-ben mindketten játszanak.

16. Az utolsó film, amit láttál

DETTI - Jelenleg a Harry Potter 7/1-et nézzük Mesyvel, de ezelőtt a Családi üzelmeket néztem és jót nevettem rajta.


MESY - Harry Potter 7/1, ahogy Detti mondt, de előtte a Nightwish filmet néztem a párommal.

17. Egy film a kedvenc rendeződtől

DETTI - Nem ismerem igazán a rendezőket, úgyhogy ehhez nem tudok kit mondani. 

MESY - Star Wars filmek, George Lucastól és szeretem még Tim Burton filmjeit, mint Alice Csodaországban, Sweeney Todd, stb.


18. Egy film, amit sosem néznél meg


DETTI - Olyan nincs. amibe bele kezdek, azt végig is nézem, bármennyire is legyen az hülyeség. Vagyis nem teljesen igaz ez az állítás, eddig két filmet hagytam abba, a Marsupilamit és a Diktátort. Én ilyen hülyeséget még életemben nem láttam, mint ez a két film. Nem nézek ehhez hasonló filmeket, pont ezért. 


MESY - Nem nézek olyan filmet, aminek nem tetszik a címe. (Lazacfogás Jemenbe, Hogyan lopjunk felhőkarcolót, Derült égből fasírt, stb.)

19. A legjobb barátod kedvenc filmje

DETTI - Ez könnyű, mindig ódákat zeng erről a filmről: Séta a múltba :D


MESY - Twilight saga. Az utolsó előtti részt együtt néztük a moziban.

20. Egy film a kedvenc műfajodból


DETTI - Több kedvenc műfajom van, de a két kiemelkedő a fantasy és a történelmi. Csak hogy betartsam a feltételt, egy filmet írok, ami mindkét műfajba bele tartozik. Ez pedig az Abraham Lincoln, a vámpírvadász. 
MESY - Nekem is több kedvenc műfajom van, de most csak kettőt említenék meg. Fantasy: Gyűrűk Ura trilógia és történelmin belül az ázsiai: Shinobi.

21. Egy film, amit gyerekkorodban szerettél

DETTi - Reszkessetek betörők, Hipolit,  meg az Olsen-ikrek filmek

MESY - Reszkessetek betörők, Chipkatonák, Szörnyecskék


22. Egy sorozat, amit ki nem állhatsz


DETTI - spanyol, brazil, mexikói szappanoperák. 


MESY - Szappanoperák, meg Dextre.

23. Egy film, egy olyan színész szereplésével akit utálsz

DETTI - Sacha Baron Cohen, utálom. Egyszerűen szörnyű, tudom most sok  pasi megölne ha ezt olvasná, de komolyan mondom. Rajta kívül senki, inkább a szerepet szoktam utálni, nem a színészt.


MESY - Nincs olyan színész. Valamiért csak színész lett nem?

24. Egy film a keresztneved első betűjével

DETTI - Bridget Jones :D
MESY - Eleven testek :D

25. Egy sorozat, amit többször is végignéztél

DETTI - Jóbarátok, ez egyértelmű. Nem tudom megszámolni, hányszor láttam.

MESY - Szex és New York, Jóbarátok, Csillagkapu


26. Egy film, ami megrendített

DETTI - Rekviem egy álomért. Az a film brutális. A vége valami hihetetlen és nem a jó értelemben.

MESY - Nem jut eszembe semmi.

27. Egy film, amitől jobb kedved lesz


DETTI - Minden vicces vígjáték.

MESY - Romantikus vígjátékok, állatos filmek.

28. Egy sorozat/film, amit ajánlottál és megszerettettél legalább egy emberrel



DETTI - Nem jut eszembe, de a romantikus filmeket mindig ajánlom barátnőmnek és álltlában tetszenek is neki.

MESY - Pretty Litle Laires, egy barátnőmnek ajánlottam. Vagy Dettinek, az ajánlott animek.



29. Egy film (csak úgy válassz egyet)

DETTI - Csontváros, annyira szeretném már látni.



MESY - Farkasember

30. Egy másik kedvenc filmed



DETTI - Minden ami Jason Stathames és Ryan Goslingos :D

MESY - 13 kísértet

Reméljük tetszett ez a TAG, mi örömmel töltöttük ki. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy film őrültek vagyunk. :D
 Puszi Mesy és Detti :)

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!