Sorozat ajánló!

Halihó lányok!

Úgy döntöttünk, bemutatunk egykét új sorozatot, amiket szeretnénk látni. Az ősz mindig hoz új sorozatokat vagy éppen folytatásokat, amiket mi minden évben hűségesen várunk. Minden év szeptemberében, minimum 10 sorozattal kezdünk, aztán ezek lecsökkennek, ahogy telik az idő. De lássuk inkább a listát, nem tudom hány sorozatot fogunk megemlíteni, lesz amit csak éppen megemlítünk, de lesznek részletesebb leírások is.

A legtöbb sorozatot közösen nézzük, fogjuk nézni, csak egykét olyan sorozat van amit nem nézünk együtt. Ez azért van, mert nagyon hasonlít az ízlésünk, egy két kivétel természetesen mindig van, de általánosságban hasonlít. Majd, a kivételekhez külön oda fogjuk írni, hogy azt ki akarja nézni vagy éppen folytatni.
A sorrendet ne nézzétek, ahogy feljegyeztük úgy említem meg, nem megjelenés szerint írjuk. :)


1. Under the dome - A búra alatt
    Ezt a sorozatot Mesy nézi a párjával. Én is érdeklődöm utána, de még nem vettem rá magam, hogy elkezdjem. Mesy találta és egyből felkeltette az érdeklődését. Mesy érdekesnek és rejtélyesnek találja. Azt mondta, hogy nem lehet csak úgy abba hagyni.
Stephen King könyve alapján készült, szóval biztos nagyon érdekes a történet.
Ismertető: Az Egyesült Államokbeli kisváros lakói egy nap különös jelenségre ébrednek. Hirtelen gyorsasággal egy rejtélyes erőmező, egy láthatatlan Búra ereszkedik le a településre. A pánik azonnal eluralkodik az embereken, ám a megpróbáltatások sora csak most kezdődik számukra. Teljesen elszigetelődnek a civilizációtól és a láthatatlan Búrát sem belülről, sem kívülről nem lehet megsemmisíteni. A csapdába esett városlakóknak fel kell fedezniük a Búra eredetét, és létezésének célját. 
Főbb szereplők: Natalie Martinez; Mike VogelRachelle Lefevre (ismerős lehet a Twilightból); Britt Robertson (The Secret Circle); Alexander Koch
Ez egy futó sorozat egyébként, szeptember 16.án lesz az első évad utolsó része és tervezik a 2. évadot, de csak 2014re. 
Előzetes:

2.True blood - Inni és élni hagyni
   Ezt már mindketten nézzzük, igaz mei kezdte el, de egyszer megnéztem vele az egyik részt és utána én is függő lettem. Nagyon szeretem ezt a sorozatot és Mesy is. Egyértelműen Eric a kedvenc szereplőnk, ő az egyetlen, aki hű maradt önmagához és nem tett 180°os fordulatot. Könyv sorozat alapján készült, aminek legújabb részét még csak most adták ki. Legszíveebben elolvasnám, hogy tudjam mi fog még történni, de nem teszem. Haladok a sorozattal.
 Augusztusban befejeződött a 6. évad, egy elég megrázó rész volt az utolsó, engem legalábbis megdöbbentettek a történések. Kíváncsian várom a 2014ben induló 7. évadot. Pontos dátum még nincs kitűzve, de remélem nem húzzák sokáig.
Itt most nem hízom az időt rendes bemutatással, úgy gondolom sokan ismerik a sorozatot. De ha mégsem, itt egy PORT-os link, itt mindent megtudhattok róla.

3.Pretty Little Liars - Csinos kis hazugságok
   Ezt a sorozatot is közösen nézzük, vagyis közösen dühöngünk minden részen. Ez az egyik legbosszantóbb sorozat amit ismerek és ezért gratulálok az írónak, a rendezőnek és mindenkinek aki kitalálta. Egyszerűen képtelenség rájönni ki is a gyilkos, a zsaroló, stb. Szerintem nincs olyan rész, ami ne tenne fel újabb kérdéseket. Ez is egy könyv sorozat alapján készült, mint a True blood.
Ez tényleg fut, a lehető leglassabban, ugyanis most tartanak szünetet, októberben jön a
Haloween-i rész és utána 2014ig semmi. Bosszantó, de ezzel csak elérik a céljukat. Erről se írok ismertetőt, úgy gondolom ezt is nagyon sokan ismerik. De azért itt a LINK. Kíváncsi vagyok az októberi részre, sokat olvastunk róla, hát majd meglátjuk mi igaz a pletykákból és mi nem.

4.Game of Thrones - Trónok harca
Ezt a sorozatot megint csak Mesy nézi, de ebbe nem fogok bekapcsolódni. Sok jót hallottam róla, Mesy is függő lett, de engem valahogy nem vonz ez a történet. Talán majd egyszer, de az is lehet hogy soha. 2011-ben kezdődött a sorozat és már jövőre jön is a 4 évad. Nagyon megszerették ezt a sorozatot, a könyv alapján még jó pár évadra számíthatunk.
Igen rövid ismertető: George R.R. Martin nagy sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának kötetei sorozat formájában, amelyben több négyhatalmú család vív halálos harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért, a Vastrónért.
Nagyon sok főszereplője van, inkább nem sorolom fel.

5.The Originals
Ez egy új sorozat, ami a vámpírnaplókból ismert Klaus életét fogj bemutatni. Ezt én szeretném igazán látni, Mesyt igazán nem fogta meg, hiszen a Vámpírnaplókat se követi. Október 3.án jön ki az első része. Már nagyon nagyon várom, hiszen Klaus volt a kedvenc karakterem a Vámpírnaplókban.

Ha már a vámpírnaplókat említettem, akkor a legyen a 6. The Vampire Diaries
Imádom ezt a sorozatot, természetesen Klaus miatt. Régen nem volt igazi kedvencem csak az utóbbi részegben szerettem meg igazán. Mint említettem Mesy nem nézi velem. Tervezgeti egy ideje, hogy bele kezd de az nég várat magára. Októberben ennek is jön a folytatása, vagyis az 5. évad. Kíváncsian várom mit találnak ki erre az évadra.
Rövid ismertető LINK!

És amiknek még várjuk a folytatását!
7.-9. Grimm, Arrow, HIMYM
Grimm 3. évad jön, október 25.én jön. Nagyon várjuk, különösen az évadzáró rész miatt, olyan felkavaró volt, hogy muszáj látnunk a pozitív folytatást!! LINK
Arrow - A zöld íjász 2. évad jön, október 9.én. Ezt is nagyon várjuk már, valamilyen szinten lezárás volt az utolsó rész, de még mindig maradtak kérdések. Van mivel folytatni szerintem. LINK
HIMYM - Így jártam anyátokkal 9. évad, azaz utolsó, befejező évad. Jön szeptember 23.án. Már alig várom, most már muszáj megmutatniuk a kis feleséget, nem halogathatják tovább. Végre kiderül!! Vagy mégsem? Lehet hiányozni fog. Egyébként Barney a kedvenc örökre! LINK
Aki még nem nézi, az nagyon gyorsan kezdje el!!!
És amiket én nagyon várok!!
10.-14. Two Men..; Beauty..; Carrie; Awkward; Walking..
Two and a half men - Két pasi meg egy kicsi 11. évad jön, szeptember 29. Szeretem ezt a sorit, nagyon vicces. A pihenős napokon mindig ezt nézem. Bár Charlie nélkül nem az igazi, de nem baj túltettem magam rajta.
Beauty and the Beast - Szépség és a szörny 2. évad jön október 17.én Nagyon szeretem ezt a sorozatot, tetszik a sok titok és a krimi. Izgalmas és néha néha megdöbbentő. Összességében jól össze van rakva. 
Leírás: A fiatal és csinos Catherine Chandler ügyvédnek készül, s a jelek szerint csodálatos karrier vár rá. Ám egy este a munkahelye parkolójában idegen férfiak brutálisan megtámadják őt és az édesanyját, aki azonnal belehal a sérüléseibe. Egy ismeretlen, furcsa kinézetű férfi menti meg a lányt, aki azonban rögtön eltűnik a helyszínről. Catherine ekkor úgy dönt, hogy rendőrnek áll, hátha sikerül fényt derítenie a tragikus és különös esetre.
Két főszereplő: Kristin Kreuk (talán a Smolwilleből lehet ismerős); Jay Ryan 

The Carrie Diaries - Carrie naplója 2. évad jön október 25.én. A Sex and the city sorozat Carrie főszereplőjének a gyerekkorát mutatja be, vagyis a kamasz korát és a felfedezését. Nekem nagyon tetszik a történet, jó kis tini sorozat. Még tavaly fedeztem fel, nagyon tetszett (Mesynek a retró stlus miatt nem igazán), először nem terveztek folytatást, de örülök hogy végül belevágnak. Szerintem megéri folytatni. Amúgy sem derült még ki minden!!
Leírás: 1984-ben a tizenhat éves Carrie éli középiskolás életét, próbál megküzdeni édesanyja elvesztésének fájdalmával, Dorritt nevű lázadó kishúgával és első szerelmével. Hiába áll a lány mellett három barátja, és a jóképű cserediák, amikor megnyílik előtte a lehetőség, hogy gyakornok legyen egy new york-i jogi cégnél, kapva kap az alkalmon és beleszeret Manhattanbe. Itt ismerkedik meg Larissa Loughlinnal, az Interview magazin szabadszellemű és laza divatszerkesztőjével, aki bevezeti egy olyan világba, melyről Carrie ezidáig csak álmodhatott.
Főszereplő: AnnaSophia RobbKatie FindlayStefania OwenAustin ButlerMatt Letscher; 

Awkward-Kínos még nem fejezték be a 3. évadot, a folytatás pedig október 22.én jön. Nagyon várom, olyan dolgokat hagytak félbe hogy csak na!! 
Leírás: A sorozat egy átlagos tinédzser, Jenna kínosnak induló kalandjait meséli el, aki szerencsétlen karambolja után több kilónyi gipsszel tér vissza a suliba, ahol az osztálytársai rögtön hálószobai balesetről kezdenek el suttogni.
Jenna azonnal a rosszakarók céltáblájává válik, azonban sajátos humorának köszönhetően a kínos helyzet nem várt fordulatokat tartogat. Többek között egy titkos románcot a suli legédesebb srácával, akire a Jennát folyamatosan cikiző főszurkoló is pályázik. Innentől kezdve pedig elszabadul a pokol.

A baleset körüli felhajtás azonban nem tart örökké, és Jennának ki kell találnia, hogyan tarthatja meg a hirtelen jött érdeklődést és harcolhat a szerelemért, ha már nem ő lesz a suli központi témája.
Főszereplő: Ashley Rickards

The Walking Dead jön a 4. évad, október 13.án Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, annak ellenére hogy zombis, világvége sztorija van. Furcsa, néha ijesztő, de mégis nézni akarod, mert kíváncsi vagy. Még Mesyt is rávettem, hogy nézze, pedig ő aztán tényleg utálja az ilyen filmeket. 
Leírás: A Földet élőhalottak népesítik be, és csupán egy kis csapat túlélő maradt a régi, emberek által lakott világból. Rick Grimes rendőr egy kórházban ébred, egyedül, az ajtókat az élőhalottak ostromolják. Miután kijut az épületből további túlélők szakadár csoportjára bukkan és övé lesz a feladat, hogy menedéket keressen nekik, és felvegye a harcot a zombikkal.

Nagyon sok szereplő van itt is, szóval inkább ide se sorolom fel. 


És a végére 3 előzetest hoztam nektek, amiről mi se tudunk sok mindet de az előzetesek felkeltették az érdeklődésünket.
1. előzetes: Sleep Hollow vagyis Álmos völgy legendája. Ezt a történetet dolgozza fel, kicsit modernebb háttérrel. Visszahívják a múltból a jelenbe Ichabotot, hogy segítsen a világnak, de vele együtt a fej nélküli lovast is vissza hívták. Hát itt kezdődik a probléma. Kíváncsian várjuk!!!


2.előzetes: S.H.I.E.L.D. A bosszúállók, Avangers úgymond előzménye. Azt mutatja be, hogy hogyan állt össze az igazi csapat. Szeretjük a szuperhősöket, ezért igazán várjuk a bemutatóját!!

3. előzetes: Da Vinci's Demons. Szeretjük Davincit, érdekesnek találtuk az előzetes alapján. Mindenképpen bele fogunk kezdeni!!


Ennyi lett volna a mi kis össze állításunk a sorozatokról. Igazán hosszúra sikerült, nem gondoltam volna, hogy ennyire mániákusok vagyunk, de hát ilyennek is kell lenni. Reméljük van olyan sorozat, ami felkeltette az érdeklődéseteket.
Ha gondoljátok, írjátok le ti mit néztek közülük és még mit ajánlotok nekünk! 
Puszi Mesy és Detti :)

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. A Búra alatt tényleg marha jó sorozat, eddig csak pár részt láttam belőle, de nagyon izgalmas és érdekes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen szerintünk is az érdekes szó a legmegfelelőbb rá :D

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!