Könyvélmények

Halihó lányok!


Mostanában elolvastam néhány jó és kevésbé jó könyvet, ezeket szeretném bemutatni nektek. Nagy könyvrajongó vagyok, szinte mindent elolvasok, sőt, ahhoz képest, hogy utálom a horror filmeket, a horror könyveket kifejezetten élvezem. Viszont nagyon kritikus tudok lenni egy-egy mások által istenített vagy éppen teljes mértékben lenézett könyvvel kapcsolatban. Már megtanultam, hogy soha nem szabad adni a kritikára, mindig csak a saját értékítéletünkben és véleményünkben bízzunk. Így nem szippant be minket a "nyáj-hatás".
Akkor következzenek a könyvek:

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Stílus: fantasy, tinihorror, romantikus 

Hivatalos leírása:  A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl. Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket. 
Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét… (moly.hu)

Véleményem: Nagyon tetszett! Nem volt olyan rész, ahol az unalom szó megfordulhatott volna fejemben. Mindig volt valami izgalom, újdonság. Amikor már azt hittem, hogy tudom, mi fog történni, akkor hirtelen megfordultak az események. Nem ilyen befejezésre számítottam, de sejteni lehet, hogy lesz következő része. És mint kiderült, lesz is, hamarosan megjelenik A rémálmok lánya.

Evelyn Marsh: Az álarc lehull

Stílus: bűnügyi, krimi, orvosi, erotikus

Hivatalos leírás: Gran Canaria kedvelt üdülőhelyén a szikrázó napfény, a simogató víz, a luxusszállók kényelme nem mindenkinek kijáró kiváltságok. Playa del Iglesen működik a Santa Catalina Hospital. A kórház a légzőszervi  megbetegedések gyógyításán kívül sok egyébre is jó lehetőséget kínál... A sziget fővárosa Las Palmas, hatalmas kikötője a gazdagok jachtjai mellett az alvilág, a prostitúció, a kábítószer-kereskedelem paradicsoma. A kikötő világa, a gazdagok és a stricik, az utcalányok cselszövései, az intrika, a bosszúvágy, a pénzsóvárság és a hatalom kérlelhetetlen vastörvényei kapcsolódnak össze a különleges emberi sorsokban. Az élet sokszínűségében főszerepet játszik a szenvedély, a gátlástalanság, a becsület örök körforgása. (libri.hu)

Véleményem: A leírása nagyon tetszett, gondoltam, majd a könyv maga is fog. De nem így lett. Ha valakinek ismerős lenne a cím, elárulom, hogy a könyves kihívásban szerepelt. Ott is leírtam már a negatív véleményemet, amit most csak kiegészítek. Teljesen olyan érzésem volt az olvasása közben, mintha sok-sok gondolat néhány oldalban lenne összezsúfolva. Rengeteg benne a szereplő, ami engem azért idegesít, mert olyan, mintha egy szappanoperát olvasnék. Ha valaki szereti az ilyen stílusú műveket, akkor biztos meg lesz vele elégedve, de nekem nem jött át a mondanivalója. 

Helena Silence: Enigma

Stílus: misztikus, romantikus, ifjúsági

Hivatalos leírás: Lena nem tudja, de rendkívüli képességgel rendelkezik: ő egy érző. Ha megérint valamit, zavaros képeket lát, furcsa álmok lepik meg, és megsúgnak múltat, jelent, jövőt. De nem hallgat az ösztöneire, így a szülei meghalnak. Túl lehet élni, ha a szeretteid miattad nincsenek? Lena sosem látott nagybátyjához költözik, miközben fuldoklik a bűntudattól. Mélyen magába zárja a fájdalmat, amely fokozatosan felemészti. Megtagadja magától az érintés melegét is, nehogy még több emberbe belelásson, és az őrületbe sodródjon, mint néhány őse. Csakhogy jön egy különös fiú. És egy még különösebb nagybáty. Lena ráébred, hogy rokona házában menedékre lel, és arra is, hogy a képessége nem átok, hanem áldás. De mit érez Alex iránt? A fiú folyton felkavarja, hol dühíti, hol vágyakozik utána. Lena nem tud mit kezdeni ezzel a kapcsolattal. Csakhogy történik valami: egy kisfiú sikolya töri meg az erdő csendjét. Lena iszonyúan fél, de elhatározza, soha többé nem hagyja, hogy a szeretteit baj érje. Ha kell, a saját élete árán is megvédi az övéit.

Véleményem: Egy délután alatt végigolvastam. Nagyon szeretem a misztikus-fantasy könyveket, ezek varázsolnak el leginkább. Tetszik Lena képessége, nem tipikus. Jó a szerelmi szál kibontakozása, meg van spékelve néhány csavarral, kicsit kiszámítható, de ezért lehet annyira szeretni. Várom már a folytatást, az újabb izgalmakat. Ja és a lényeg, az írónő magyar. Szóval ez is plusz pont.

Ti mit olvastatok mostanában? Felkeltette valamelyik az érdeklődéseteket?
puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!