Könyv kihívás - Stendhal: Vörös és fekete

Halihó lányok!


Ivett indított egy érdekes körmös kihívást, amire jelentkeztem. Könyvek ihlette körmöket kell készíteni, szám szerint ötöt, szeptember hónapban. Egyből megtetszett, hiszen sok-sok fantáziára és kreativitásra van szükség hozzá.
Az első Stendhal híres regénye, a Vörös és fekete. Bevallom, már régen voltam gimis és akkor is csak a rövidítettet olvastam el. Most is ez volt a helyzet, előkaptam a rövid verziót, elolvastam és az első gondolatom az volt, hogy tömény szappanopera. Viszont egy-két ötlet megfogalmazódott a fejemben a körmöket illetően. Az első a papi és a katonai hivatás szembenállása, avagy a fekete és a vörös szimbolikája. A második gondolatom az volt, hogy franciás és Napóleon. 
Be kell vallanom, nem igazán szeretem a franciákat, a mentalitásukat és Franciaországot sem. Ennek főleg történelmi okai vannak, nem akarom ezt kifejteni, nem ide tartozó téma. Ezért soha nem gondoltam volna, hogy francia zászló fogja díszíteni a körmeimet.
Használt lakkok:


A mutató ujjamon piros alapon egy kard látható, ez szimbolizálja a katonaságot. A középső ujjamon a francia zászló díszeleg. A gyűrűs ujjamon fekete alapon egy barokk kereszt, ami a papságot szimbolizálja és egyben kritizálja a pazarló korszakot. A maradék két körmömön piros lakk van, díszítés nélkül.
És ha már Napóleont emlegettük, akkor gondoltam, lefotózom vele is a körmeimet.



Szerintem meg tudtam fogni a könyv lényegét és értelmét, de ha nem, akkor legközelebb biztos jobban fog majd menni.
Nézzétek meg a többiek munkáját is!
Ivett munkája
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Csodás lett! Bocsi, hogy csak ma foglalkozom vele, tegnap kicsit le volt foglalva az agyam...
    További sok sikert!

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!