Film ajánló hétvégére

Sziasztok lányok!

Arra gondoltam, megmutatok nektek három filmet, nagyon megfogtak engem, érdekes gondolatok vannak mögöttük. Különlegesek és meglepő történetük van. Szerintem néha jó, ilyen filmeket is megnézni, hiszen ezekből nagyon sokat tanulhatunk, én legalábbis mindig tanultam belőlük valami újat. 



Egy különc srác feljegyzései (2012)
A film, dvd borítója
Tartalom:
A főhős, Charlie egy gimnazista srác, aki egy nem létező barátnak írt leveleken keresztül mutatja be életét. Charlie-nak elég unalmas élete van. Nincsenek barátai, és a családjával sem felhőtlen a kapcsolata. Nagy bánata, hogy a legjobb cimborája öngyilkos lett, de próbálja az eseményen túltenni magát. Később a gimiben összebarátkozik vele egy csoport végzős, Sam, Patrick, Brad és Mary, akik megmutatják a fiúnak, hogy bizony az életet lehet másképp is élni. Charlie élete gyökeresen megváltozik
.

Szereplők:
Emma Watson (Sam) - Charlie egyik jó barátja.
Logan Lerman (Charlie) - Főszereplő
Nina Dobrev (Candace) - Charlie nővére
Ezra Miller (Patrick) - Charlie másik jó barátja.
Melanie Lynskey (Helen néni) - Charlie, úgymond "nagynénje".

Logan Lerman-t akkor ismerhetitek föl, ha láttátok a Percy Jackson filmeket, szerintem azokban is nagyon jót alakított. Igaz, ez egy kicsit más stílus, de szerintem itt is megállt a helyét.
Emma Watson természetesen a Harry Potterből ismerős, ő is kulcsfontosságú szereplő volt szerintem. A kicsi Harmione, mindenre tudta a választ.

Persze több szereplő is van a filmben, de én őket emelném ki leginkább szerintem ők játszanak fontos szerepet a filmben. A történet egyébként Charlie nagynénje miatt érdekes, az elején semmi nem derül ki, éppen csak a legvégén árulja el mi is az igaz probléma az életében. Miért olyan srác, amilyen. Szerintem sokat elárul azokról az emberekről, akik magukban tartják a problémájukat. Szerintem sok mindenen elleet gondolkodni, miközben nézi az ember.

Itt egy előzetes is róla, hátha kedvet kaptok hozzá:



Híd Terabithia földjére (2007)

A második film is elgondolkodtató, de teljesen más stílusú, más világába visz minket. 

Tartalom:
Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet.

Szereplők:
AnnaSophia Robb (Leslie)
Josh Hutcherson (Jess Aaron)

Ebben a filmben, a fiatal Josh Hutcherson kapott főszerepet, szerintem mindenki felismeri Az éhezők viadala, Piateját :) Itt még nagyon fiatal, de szerintem nagyon jól játszik.
A másik főszereplő pedig, talán a Carrie Naplójából lehet ismerős, hiszen ő a főszereplő. Ami egyébként, a Szex és New York főszereplőjének, a fiatal korát dolgozza fel.

Saját véleményként, annyit fűznék hozzá, hogy ez is egy nagyon különleges film szerintem, sőt még fantázia világba is elvisz minket, ami nekem különösképpen tetszik. A vége szomorú, elárulom nektek, de ez ne riasszon vissza senkit tőle.

Előzetes:


Felhőatlasz (2012)

 A harmadik és egyben utolsó film, amit bemutatok nektek az a Felhőatlasz lesz. Imádom ezt a filmet, még utána a könyvet is elolvastam annyira tetszett a történet.

Tartalom:
Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

Szereplők:
Tom Hanks (Dr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry)

Hugo Weaving (Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie)
Jim Sturgess (Adam Ewing / Hae-Joo Im)
Halle Berry (Luisa Rey / Meronym)
Hugh Grant (Alberto Grimaldi / Kannibál)
Keith David (Joe Napier)
Götz Otto (Withers)
Ben Whishaw (Robert Frobisher)
David Gyasi (Autua)
Jim Broadbent (Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish)
Doona Bae (Sonmi-451)


Engem igazán 3 szereplő és egy konkrét történet fogott meg. A 3 szereplő pedig Tom Hanks, Halle Berry és Doona Gyasi voltak. A Történet pedig Doona Gyasi története volt, ami a csúcstechnológiás, robotokkal teli jövőt mutatja meg nekünk. Nem ez a része tetszik igazán, ettől elvonatkoztattam és azt a személyiséget szerettem meg, amit Sonmi-451 mutat meg. Ha az előző két film nem volt elég különleges, hát ez szerintem behozza a lemaradást.
Én először néztem meg a filmet és utána, amikor rátaláltam a könyvre a sulikönyvtárban, akkor olvastam el. Szerintem jobb volt először megnézni mert, akkor még voltak kérdéseim, amik nem tisztázódtak bennem és utána olvasáskor jöttem rá a hiányos dolgokra. Nagyon megszerettem ezt a filmet, nem egyszer megnéztem, mert annyira magával ragadott.
Nekem külön tetszett, hogy a filmben egy ember, több szerepet is elvállalt így igazán érdekessé tették.  Jó volt találgatni, hogy vajon melyik szereplő ki lehet.

Előzetes:

Nem tudom, hogy én vagyok ennyire különc, vagy másokat is érdekelnek az ilyen fimek, történetek. Én azért megmutattam nektek a három kedvencemet, remélem legalább egyhez meghoztam a kedveteket és lesz mit néznetek  hétvégén. :)
Puszi Detti :)


Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Na különc srác feljegyzésein el fogok gondolkodni, az nagyon megtetszett :)

    http://azalanyblogja.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy van ami megtetszett :) Én először nem gondoltam volna, hogy van komolyabb dolog is a filmben, de végül kellemesen csalódtam benne :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!