SZEMÉLYES° Xmas Challenge - 12.,13.,14.,15. Párnapi lemaradás egyben

Halihó lányok!



Minden összejött, úgyhogy kicsit le vagyunk maradva. Most szeretnénk letudni egybe 4 napi tag bejegyzést. Reméljük nem bánjátok.


12. Műfenyők vagy éljen inkább? - Dekorációk és díszek

Mesy - Csakis élő fenyő, ha lehetséges, akkor gyökeres, hogy ki lehessen ültetni később. Persze tudom, hogy sokaknak nincs erre lehetősége és környezetvédelmi szempontból a műfenyő a helyes választás, de én gyarló ember vagyok és az igazit választom.
A díszítés mindig előre meghatározott volt, minden évben. Idén viszont vegyes színösszeállítású lesz a fa és ugyanilyen vegyes lesz a ház díszítése is. Az idei kedvenc díszemet a következő körömkihívásnál láthatjátok majd.
Detti - Csakis igazi fenyő. Semmi sem fogható a fenyő illatához, ezért nálunk sosincs műfenyő. A díszeknél ahogy én emlékszem vagy arany-piros, ezüst-kék volt a kombináció, ezek közül válogattunk minden évben. A fa mellett pedig a ház többi részét is díszítettük, a lépcső korlátot, a boltívet.

13. A legjobb karácsonyom

Mesy - Nincs kedvencem. Mindegyikben volt valami jó, bár volt legrosszabb karácsonyom, de azt nem akarom elmesélni és nem is tartozik a tárgyhoz. 
Detti - Nekem minden karácsony a kedvencem volt mindig is, de talál gyerekkoromban nagyobb volt a titok, az élmény. Annyi mondjuk ellene szólt, hogy nem tudtam annyit segíteni a sütizésbe, amit viszont nagyon szeretek. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ez a karácsony is nagyon jó lesz, hiszen mindenki összegyűlik már végre.

14. Gyerekkoromban a karácsony

Mesy - Nem is tudom. Semmi különös nem volt benne, olyan átlagos volt. Izgalommal vártuk az ajándékokat, nem tudtuk, hogy milyen nagy munka van az egész mögött. Emlékszem, folyton a tévé előtt ültünk és bámultuk a mesét, a fáról csentük le a szaloncukrot, mert onnan finomabb volt. Együtt voltunk a nagyszülőkkel és unokatestvérekkel, és mindenki nagyon boldog volt. 
Detti - Az előzőnél is említettem, hogy mindig is imádtam a karácsonyt, gyerekkoromban különösképpen. Csak a titkolózás az ajándékok felett és a nagy sürgés forgás maradt meg, hogy minden elkészüljön. Szent este után pedig vagy családlátogatással telnek a napok, vagy pihenéssel.

15. A karácsonyi szünidő legjobb elfoglaltságai

Mesy - Szünidő, ez már régen volt. Most például, ha mindenkinek megfelel, moziba megyünk majd, aztán mindenki visszautazik, mert bulizni megy vagy dolgozik. Már nem olyan, mint gyerekkoromban, teljesen máshogy telik ez a néhány nap.
Detti - Már nem igazán van szünidő, inkább csak karácsony előtt pár nappal beesek a házba és próbálom felvenni a fonalat, segíteni. Egyébként régen ilyenkor díszítettük fel a házat, vettük meg a fát és kezdtük el a süti sütést. Mindegyik elfoglaltság a kedvencem én imádom ezt a sürgést.


Mesy és Detti

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!