{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Boldogság

Halihó lányok!


Szilvi elindított egy érdekes kezdeményezést. A neve Vigyázz! Kész! Posztolj!, röviden VKP. A lényege röviden annyi, hogy kéthetente egy megadott témáról kell írnunk, olyan mint egy TAG, csak egyszerre egy kérdésre kell választ adni. A témák mindig random kerülnek kisorsolásra, de nála fellelhető az egész lista.

Mesy

"Kopogtatsz az ajtón... A Boldogságot keresed. Mert azt hiszed, itt van. Azt hiszed, keresned kell. Azt hiszed, ebben a zárt szobában találod. Pedig nem. A Boldogság nem itt van, nem zárt ajtók mögött él. Hanem mindenütt, amerre jársz. A Boldogság ott rejtőzik egy sétában, egy eltévedésben, egy forralt borban, egy rétesben, egy könyvben, egy teában, vagy egy finom gyümölcsben. Bármiben. Mindenben." Csitáry-Hock Tamás

Szeretem idézettel kezdeni a kifejtős témákat, talán még a középiskolából maradt meg ez a szokásom. Most kicsit olyan érzés, mint akkor, amikor az érettségire készülve érvelést kellett írnunk valamilyen témáról. Mindig szerettem érvelni, valahogy természetesen jöttek belőlem a szavak. Mint most.
 Ha az utcán, rohanás közben megállunk egy percre, mit látunk magunk körül? Hozzánk hasonló embereket, akik idegesek a reggeli dugó miatt. Siető szülőket, akik csak kidobják a gyereküket az iskola előtt, s hátra se fordulva elhajtanak a munkahelyükre. A politika, a pénz és a közlekedés miatt zsörtölődő időseket, akik soha sem elégedettek semmivel. S mindeközben észre sem veszik, hogy az első tavaszi virágok már kibújtak a földből. Nem érzik, ahogy a reggeli nap melege megcsiklandozza az arcukat. Nem hallják a madarak boldog csicsergését. S ezzel együtt a boldogság kiszökken a lelkükből.
 Hiszen mi tesz minket boldoggá? A pénz, amit folyton csak gyarapítanánk, de mindig egyre kevesebb van belőle? A bosszankodásra és sopánkodásra elvesztegetett idő? A haragtartás? Nem. Hanem azok az apró pillanatok amiket szinte észre sem veszünk, de megmelengetik a szívünket. 
 A kisgyermek mosolya az utcán, a kutya boldog ugrándozása, amikor hazaérek, a cicám dorombolása, egy csók, egy ölelés, egy szívélyes szó, egy kedves hozzászólás a blogon, elégedett és jóllakott arcokat a főztöm után, egy finom cappuccino, a kedvenc pizzám, marcipán, egy gyönyörű körömlakk vagy egy rúzs, a naplemente, a szivárvány vagy a nyári eső, jóleső nevetés, egy jó könyv, film, játék vagy zene. Nekem ezek jelentik a boldogságot.

Detti

"Vannak olyan pillanatok az életben, amikor egyszerűen csak minden pont olyan, amilyennek lennie kell. Az ember tökéletes harmóniában van a világgal, és ennél teljesebbnek nem is érezhetné magát" Alice Clayton

Ha őszintén megkérdeznénk az emberektől, hogy mi is a boldogság, szerintem nem lenne két ember aki ugyan úgy válaszolna erre a kérdésre. Nem is biztos, hogy tudnának válaszolni rá. Szerintem az emberek nem tudják mit jelent igazából ez a szó. Lehet én se tudom, de szerintem ez egy olyan állapot amikor mindent tökéletesnek látunk. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie, csak  el kell fogadnunk ami van és talán egy kicsit örülnünk is kell neki. Ha örülünk annak ami van, akkor sokkal több boldog percet szerezhetünk magunknak, mintha minden kis apróságon izgulunk.
Az apró dolgoknak kell örülni. Ez nem mindenkinek ugyan az a dolog, de biztos vagyok benne, hogy minden ember megtalálja a maga boldogságát. Legyen az a család a karrier, a tudás, a vagyon, esetleg az apróbb örömök. Nekem a boldogság apró dolgokban nyilvánul meg. 

Az én napom attól boldogabb ha reggel a barátom arcát látom meg először, vagy ha megölelhetem a macskám. Imádom a tavaszi reggeleket, sokkal vidámabb az ember tőlük. Egy forró tea, esetleg egy finom csoki is boldoggá teheti az embert. Boldog lehet az ember ha meghallja a kedvenc dalát (Most pl Bogi - We all), elolvassa a kedvenc könyvét (David Mitchell - Felhőatlasz; Cassandra Clare - Csontváros; Nalini Singh - Vonzódás) vagy megnézi a kedvenc filmjét (Szerelmünk Lapjai). Szerintem ha valaki boldog akar lenni, az az ember boldog is lesz. 

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Sziasztok! Szuper lett a bejegyzés, nagyon jó volt olvasni :) Köszönöm, hogy részt vesztek benne! :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!