Régi - új hobbi: Fazekasság

Halihó lányok!

Azok előtt, akik ismernek, nem titok, hogy nincs gond a kézügyességemmel, szeretek kreatívkodni és nem zavar az sem, ha bepiszkolom a kezem. Nagyon sok dolgot kipróbáltam már életem során, van ami megmaradt és megszerettem és olyan is van, amit hamar abbahagytam. És még mennyi minden van, amit ki akarok próbálni!
Szívügyem a hagyományőrzés. És itt nem csak arra gondolok, hogy jó megnézni egy-egy lovasíjász bemutatót vagy hangoztatni a haza szeretetét. Mert ugye erre bárki képes, ráadásul most nagyon divatos dolog. Tenni valamit, valami kézzel foghatót már sokkalta nehezebb, de mennyivel boldogabb érzés! 
Természetesen a dolognak története van: Még általános iskolás koromban jártam rajz-, fazekas- és néptánc szakkörre is, szerettem, de amikor gimibe kerültem, abbahagytam. Évekig nem foglalkoztam egyikkel sem, bár néha még rajzoltam. Aztán összejöttem a párommal. Neki és a testvérének is fazekas végzettsége is van. Gyönyörű dolgokat készítenek, hagyományosat és egyedit is. 
Párom munkái közül néhány:



Végül most nyáron én is leültem a korong elé és újra megtanultam korongozni. Nagyon könnyűnek látszik, de csöppet sem az. Alig sikerült valami normális edénykét összehoznom. A végeredmény tetszik, de a technikán még dolgoznom kell. Szerintem sokat fogok még gyakorolni. 
Készül a butykos

Én is dolgozgattam
Frissen fotózva
Az én kis munkáim
Párom tanárának családjában apáról fiúra öröklődik a fazekasság. A fiának van egy honlapja, és a kezdő oldalon elinduló filmben elmesélik a fazekasság történetét. Olyan, mintha egy népmesét hallgatnánk, elvarázsolja az embert.

Nektek van valami különleges hobbitok? 
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!