FINOM° - Sajtos kifli


Halihó lányok!

Imádok sütni, az egyik kedvenc elfoglaltságom, de az utóbbi időben teljesen elhanyagoltam. Hétvégén mentünk névnapot ünnepelni ezért kaptam az alkalmon és sütöttem egy kis sajtos kiflit, szerintem nagyon szuperül sikerült, bár kicsit kiszárította a sütő. Ennek megoldására zacskóba tettem és így egy kicsit meg is puhultak a kiflik, máris sokkal finomabb lett.




Sajtos kifli

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg kockamargarin
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojjássárgája
  • 2,5 teáskanál só
  • 20 dkg sajt 
A töltelékhez én kis kockára vágtam még sajtot és tea vaja, de ennek a mennyiségét igazából nem mértem ki, amennyit elbírta a kis kifli, annyi bele töltöttem. A tetejét még megkentem egy tojással és szórtam rá sajtot.



Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgákat. Jól összegyúrjuk a tésztát és 8 cipót készítünk belőle. A cipókat egyenként kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, amit 8 cikkre vágunk. A cikkeket kívülről befelé felsodorjuk és kiflit formálunk belőlük. A tetejüket az enyhén felver tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.  Ebből a mennyiségből 64 darab kis kifli lesz.

Detti

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!