FINOM° - Sajtos kifli
Halihó lányok!
Imádok sütni, az egyik kedvenc elfoglaltságom, de az utóbbi időben teljesen elhanyagoltam. Hétvégén mentünk névnapot ünnepelni ezért kaptam az alkalmon és sütöttem egy kis sajtos kiflit, szerintem nagyon szuperül sikerült, bár kicsit kiszárította a sütő. Ennek megoldására zacskóba tettem és így egy kicsit meg is puhultak a kiflik, máris sokkal finomabb lett.
Sajtos kifli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg kockamargarin
- 2 dl tejföl
- 2 db tojjássárgája
- 2,5 teáskanál só
- 20 dkg sajt
Elkészítés:
A
lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk
a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojássárgákat. Jól
összegyúrjuk a tésztát és 8 cipót készítünk belőle. A
cipókat egyenként kb. 22 cm átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, amit 8 cikkre
vágunk. A
cikkeket kívülről befelé felsodorjuk és kiflit formálunk belőlük. A tetejüket
az enyhén felver tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. A
kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és 200 fokon kb. 30 perc alatt
szép pirosra sütjük. Ebből
a mennyiségből 64 darab kis kifli lesz.
Detti
Detti
0 megjegyzés
Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!