AJÁNLÓ° Filmkavalkád

Halihó lányok!

A zombis sorozat-hullám mellett filmeket is néztem, nem is keveset, így most ezekből válogattam össze nektek néhányat. Most inkább a nőkhöz jobban illő darabokat választottam, de van még legalább ugyanennyi más stílusokból is, azokról is írok hamarosan. Nem időrendi sorrendben írtam, csak éppen ahogy jött. 

A varrónő
ausztrál filmdráma, 118 perc, 2015

Rendező:  Jocelyn Moorhouse
Forgatókönyvíró: Jocelyn Moorhouse
Szereplők: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Sarah Snook,Kerry Fox, JudyDavis

A sztori: Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését. Eközben azonban édes bosszút áll mindazokon, akik korábban ártottak neki. Rosalie Ham bestseller regénye alapján.

Azt gondoltam, hogy egy szokványos drámával átszőtt szerelmi történet, így előbb nem is akartam megnézni. Aztán valahogy mégis újból a szemem elé került és üsse kavics alapon belekezdtem. Imádtam! Annyira morbid, annyira drámaian szarkasztikus, annyira más! Amikor már azt hinnéd, hogy igen, igen, itt van a szokásos szerelmi szál, puff... a világ körbefordul magán és ezzel kicsavar mindent.  Tudnék még írni róla, de nem akarok elspoilerezni semmit. Nagyon ajánlom mindenkinek!

Brooklyn
ír-angol-kanadai romantikus film, 111 perc, 2015 

Rendező: John Crowley
Forgatókönyvíró: Nick Hornby
Szereplők: Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Michael Zegen, Emory Cohen

A sztori: Eilis többre vágyik, mint amennyi jutott neki. Elhagyja hát az anyai otthont, és Írországból New Yorkba költözik. 1950-ben ez egy magányos, kíváncsi lány számára ez olyan, mintha egy másik bolygóra került volna. Hamar magával is ragadja a nagyváros forgataga, és a honvágyat gyorsan legyőzi egy mindent elsöprő szerelem.
Ám nem ilyen egyszerű új életet kezdeni. A lány régi élete nem tűnik el nyomtalanul, és Eilis hamarosan válaszút előtt találja magát: választania kell két világ és két élet között.

Ezt a filmet Saoirse Ronan miatt kezdtem el nézni. Igen, igen, ő az, akit annyira nem szerettünk A burokban, mert tökéletes ellentéte a könyvbeli szereplőnek, de ez a szerep tökéletesen illik hozzá és parádézik. Ez a film maga a romantikus dráma. Imádom a szereplőket, imádom az életszagúságát, imádom a gyönyörű képeket, még a párbeszédek is tökéletesek. Egy pillanatra azt gondoltam, hogy csalódnom kell a végét illetően, de szerencsére nem így lett. Ja igen, mindenképpen felirattal, eredeti nyelven ajánlom megnézni. Annyira jó hallgatni az akcentusokat.

Ötödik hullám
amerikai fantasztikus thriller, 111 perc, 2016

Rendező: J Blakeson
Forgatókönyvíró: Susannah Grant, Rick Yancey
Szereplők: Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Maika Monroe, Liev Schreiber, Alex Roe

A sztori: Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió. És ez csak a kezdet. Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek. De a legrosszabb még hátravan.
Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e. Egy kamaszlány azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.

A legfontosabb info ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy könyv alapján készült. Rengeteg olyan véleményt olvastam, hogy nincs vége, rossz a befejezés stb. Illene utánanézni a háttértörténetnek, khmm. 
Nem volt rossz, tényleg nem. Tetszik, hogy két perspektívából látjuk az eseményeket, amik persze a végén összekapcsolódnak. Izgi volt, pörgős, bár voltak lapos pillanatok is. A színészek ismerősek lehetnek, mint mondjuk a Kardfogot játszó Liev Schreiber, vagy a Jurassic Word-ben szereplő Nick Robinson, persze a főszereplő lányt senkinek nem kell már bemutatni szerintem. Remélem megcsinálják a folytatást is, vétek lenne félbehagyni és mostanság amúgy is kevés sci-fit dobnak piacra.

Kalandor: Az aranyládika átka
angol kalandfilm, 99 perc, 2013

Rendező: Jonathan Newman
Forgatókönyvíró: Christian Taylor, Matthew Huffman
Szereplők: Michael Sheen, Lena Headey, Sam Neill, Ioan Gruffudd, Aneurin Barnard, Keeley Hawes, Tristan Gemmill 

A sztori: A 17 éves Mariah Mundi élete teljesen felfordul, amikor szülei eltűnnek, öccsét pedig elrabolják. Követve a nyomokat eljut egy misztikus helyre, mely szörnyű titkokat rejt: gyerekrabló szörnyeteggel, rég elveszett kincsekkel és természetfeletti képességekkel találkozik itt. Most már nem csupán a családja sorsa, hanem az elég világé múlik rajta, hogy meg tudja-e fejteni az aranyládika titkát.

Tökéletes délutáni unaloműző mozi. Családi film, nincsenek benne nagyon durva vagy ijesztő jelenetek, de nem is annyira lebilincselő. Olyan kis semleges nekem, bár Michael Sheen jól játszik benne és a főszereplő srác, Mariah is tetszik. Nagyon hasonlít valakiére a jelleme, a viselkedése, de egyszerűen nem jövök rá, hogy ki az.

Láttátok már valamelyiket esetleg? Ti miket néztetek mostanában?

Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!