AJÁNLÓ° Könyvkihívás - Éhezők viadala

Sziasztok lányok!

Mesyvel idén bele fogtunk egy könyvkihívásba. Mesy már vasárnap befejezte az első könyvét, én lemaradtam vele két nappal és csak ma tudtam befejezni. Én az első könyvel kezdtem. Suzanne Collins - Éhezők Viadala volt az első könyv a listámon. Nem tudom hogy később, megmarad e a sorrend, de jelenleg ezzel kezdtem.

Listám:
1. Suzanne Collins - Éhezők Viadala
2. Cassandra Clare - Hamuváros
3. Leiner Laura - A Szent Johanna gimi 2.

4. Becca Fitzpatrick - Csitt Csitt
5. Andrew Lucas Mcilroy - Az álmokon túl
6. Karen Marie Moning - Álom és valóság
7. Nalini Singh - Angyali vadász sorozat 1.: Angyalvér
8. Stephen King - A búra alatt 1.
9. Stephen Chbosky - Egy különc srác feljegyzései
10. Candace Bushnell - Carrie naplója



Történet:
Életben tudsz maradni egy olyan vadonban, ahol mindenki az életedre tör? Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Már amióta megfilmesítették, elakartam olvasni a könyvet. Örülök hogy bele kezdtem, egy nagyon tartalmas, eseményekkel teli könyvet olvashattam. Nem tudom eldönteni melyik is a jobb, ha először elolvasod és utána nézed meg vagy fordítva. A könyv egy kicsit más mint a film, főleg a vége. Sokkal jobban elhúzza dolgokat, azt akarja elérni az írónő, hogy minél izgatottabbak legyünk. Míg a filmben, nem akartak még félórát bővíteni a filmen, hogy tovább szenvedjenek a szereplők. Megjelenik ugyan a szerelem, de nem ez a fő mondanivalója a filmnek. Legalábbis én nem ezt vettem ki belőle.  

Nagyon jól megmutatja, hogy a világban a kisemberektől nem félnek, nem tartják őket ellenségnek. Úgy gondolják, hogy bábként játszhatnak velük. Ez a történet megmutatja, hogy ez nem igaz. Igenis fel lehet lépni a gonosz emberek ellen. Nagyon sok izgalmas jelenet volt benne, viszont a végén (mivel én ismertem a befejezést) már alig bírtam olvasni, vártam már hogy végre megnyerjék a Viadalt. Nagy hatással volt rám ez a könyv, biztosan elfogom olvasni a másik két kötetet is.

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kis izgalmat átélni! Őszinte, szerethető történet. Mindenki magára találhat a szereplőkben.
Puszi Detti :)



Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Sajnos csak a filmet láttam még, de érdekel a könyv is nagyon. Ilyen témában még a Battle Royal-t ajánlom, az előbb is íródott :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom ezt a könyvet, szerintem tetszeni fog ha a filmet szeretted :) Utána olvastam és fel is keltette az érdeklődésemet! Szerintem el is fogom olvasni :)

      Törlés
  2. én nagyon szeretem ezt a könyvet, nekem nagyon tetszett mind a könyv, mind a filmek :) most olvasom a második részét :)) még éhezők viadalás karkötőm is van :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szeretem a könyvet és tervben van hogy folytatom a sorozatot, csak sajnos el kell halasztani most egy kicsit. A filmek is nagyon jók, de igazán csak a kettő együtt ér, akkor a legjobb.
      De jó neked, én nyakláncot szeretnék :D

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!