Sminktörténelem: 1910-es évek

Halihó lányok!

Ha szerda, akkor sminktörténelem! 
Forrás: Siluette
A 20. század elején nem változtak olyan nagy iramban a stílusok, mint manapság, tehát a '10-es években sem volt olyan nagymértékű az eltérés a korábbiaktól. A sminkdivat itt kétfelé ágazott el, a köznép megmaradt a természetesebb tónusú arcfestésnél, esetleg a vörös rúzsnál, a társaságbeli hölgyek viszont már sokkal merészebbek lettek

1910-ben az orosz balett nagy befolyással volt a divatra. A ruházatra főként a balett ruházat stílusa lett jellemző. Ekkor kezdődött el a nadrág térnyerése a női gardróbokban, kezdetben csak lovagláshoz hordhattak nadrágot, később a háremfazon lett a divatos. Ugyanakkor a sminkre is, a még élénkebb színek kerültek előtérbe. Divatba jött a  tetoválás.  A frizuradivat hason volt a korábbi évek trendjéhez, de már észlelhető volt a változásra való hajlam, a haj hossza egyre rövidült. A társaságbeli hölgyek körében a lila szemspirál ,sötét szemhéjfestékek és rúzsok hódítottak.
Én a magasabb rangú hölgyek sminkjét készítettem el, remélem kisebb-nagyobb sikerrel. Sajnos nem volt túl sok támpontom a színeket illetően, és sajnos lila szempillaspirálom sincs, de megtettem minden tőlem telhetőt.


Amiket használtam:
Avon Solution színezett hidratáló arckrém
NYC Smooth Skin - 741A Translucent
Lemax Colour szemhéjfesték - Shine
Miss Rose barna szemhéjfesték
Sisley rúzs - Sheer Burgundy
Noname paletta rózsaszín pirosítója
Markwins sminkbőrönd lila szemhéjfesték (szempillára)


Sajnos a ruha megint nem tökéletes, de eddig még soha nem volt szükségem század eleji öltözékre. Remélem a későbbiekben ez változni fog, a korszakok előrehaladtával.


Csak egy egyszerű barnás füstös sminket készítettem. Élőben látszott a lila szempillám, de a képeken semmit nem mutat. Eddig hanyagoltam ezt a rúzst, de most rájöttem, hogy jól ki tudom majd használni, megszerettem a színét.


Remélem, hogy tetszett nektek ez a rész, a következő a méltán híres '20-as évek lesz. Már alig várom!
puszi, Mesy

Megosztás:

1 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!