Filmajánló - Kalandozósfilm: A leleményes Hugo

Halihó lányok!

Ma ismét egy filmajánló következik, ezúttal tőlem. Ezt a filmet már legalább egy fél éve néztem meg, de még mindig tisztán emlékszem rá. Azért kezdtem el megnézni, mert megtetszett a plakátja és a film leírása is, viszont teljesen mást kaptam, mint amit vártam.



A leleményes Hugo
családi kalandfilm, 126 perc, 2011
Rendező: Martin Scorsese
Producer(ek): Martin Scorsese, Johnny Depp, TimHeadingron, Graham King
Szereplők: Asa Butterfield (Hugo Cabret), Chloe Grace Moretz (Isabelle), Jude Law (Hugo apja), Christopher Lee (Monsieur Labisse), Helen McCrory (Mama Jeanne), Sacha Baron Cohen (Állomás-felügyelő)

A film leírása: Az órás apja halála után Hugót az iszákos nagybátyja veszi magához. A nagybácsi eltűnése után az árva fiú titokban javítja a pályaudvar óráit, vigyázva arra, nehogy elcsípjék. A főinspektor ugyanis a lézengő gyerekeket lelencházba dugja. Szabad idejében Hugo az egyetlen örökségét, a különös gépembert, próbálja működésbe hozni, lévén meggyőződése, hogy az apja üzenetét hordozza. Amikor alkatrészt lop hozzá a pályaudvari játékboltból, a tulaj lefüleli a fiút. Az árus lányának azonban megesik a szíve rajta. Isabelle elhatározza, hogy segít neki.

A beharangozó alapján egy kellemes kis családi kalandfilmnek ígérkezik pedig sokkal több annál. Akár még ismeretterjesztő filmnek lehetne nevezni, ugyanis a központi téma a film kialakulása. Georges Méliès munkásságát ismerhetjük meg, aki a filmek nagyatya (nem túlzás), több mint 500 filmet rendezett. Ő építette az első filmstúdiót Európában és Georges volt az első a világon, aki storyboardot használt filmjeihez. Én sokkal szívesebben tanultam volna gimiben a médiát, ha mondjuk órán ezt a filmet nézzük.

Annak ajánlom, aki:
  • szeret "tanulni" valamit a filmekből, nem csak unaloműzés céljából nézi őket
  • szeretne kalandozni egyet egy varázslatos világban
  • szereti az Oscar-díjas filmeket
Nem ajánlom annak, aki:
  • tipikus Scorsese-filmre számít
És íme, itt a film trailere is, hogy még jobban meghozza a kedveteket!

Láttátok már a filmet? Mi a véleményetek róla?
puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!