{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Trollok

Halihó lányok!


A mostani VKP-ban egy univerzális, valószínűleg minden bloggert érintő témáról beszélünk. A troll egy veszélyes állatfaj, főleg ha az internet bugyraiban leledző fajtáról beszélünk.



Ha a skandináv történetekből ismert undorító, ork szerű lényekre gondoltok, akkor nincsen velük semmi bajunk. Néha cuki, néha ijesztő képet festenek az írók róluk a fantasy történetekben, amivel semmi bajunk sincs, sőt néha jót nevetünk a bugyuta felfogásukon.
Viszont ha arról a trollról van szó, aki a bloggerek és más egyéb internetes oldalt írók életét akarja megkeseríteni az aljas és sértő beszólásokkal, akkor azt a trollt kifejezetten utáljuk.
Igen, nálunk is előfordult már, hogy megjelentek trollok, mindkettőnknek írtak már megjegyzést és ezek után jelent meg a kommentek engedélyezése nálunk. Semmi olyasmiről nem volt szó, hogy szégyellnénk magunkat, csak egyszerűen nem értettük mi a probléma és szerintünk jogunk van eldönteni milyen kommentekre szeretnénk válaszolni, mit szeretnénk viszont látni a bejegyzések alatt.
Soha nem értettük, hogy miért ilyen gonoszak az emberek, hogy trollként viselkedjenek és mindenkinek beszólogassanak. Szerintünk sokkal kulturáltabban is ki tudja fejezni magát az ember, egy normális, ésszerű, de mégis ellentmondó véleményt bármikor kitennénk a blogra és kulturáltan válaszolnánk is rá vagy éppen megköszönnénk az észrevételeket. Semmi értelme az acsarkodásnak, az pedig a gonoszság netovábbja, a névtelen kommentek után, ha az egyik blogger társunkat nem tiszteljük meg egy elfogadható hozzászólással. Annyit minden ember megér, hogy normálisan és mindenféle szidalmat, trágár kifejezést mellőzve adjunk hangot a nemtetszésünknek, de ugye ez attól is függ, hogy a személynek milyen felfogása van.

Mi már megküzdöttünk pár trollal, tettünk ellene, mégis akadnak néha olyan emberek akik újra megpróbálnak odaszúrni nekünk. Nem kell az ilyen emberekkel foglalkozni, mi se tesszük. Igen, nagyon bántó, marja az embert, de túl kell lépni rajta. Ennek soha nem szabad eltántorítania az embert az írástól. 

A többiek gondolatai:


Mesy és Detti

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!