TESZT° Vanita acai bogyós szappan

Halihó lányok!


A tavaly őszi PURE by Pixiboxban volt ez a szappan és egész eddig váratott magára a felavatása. Nagyon szkeptikus voltam a szappanokkal, mert a korábbi próbák során(még a Dove esetében is, amit ugyebár krémesnek hirdettek) mindig erősen szárították a bőrömet. Aztán a két éve Dettitől saját beauty boxomban lapult egy Yves Rocher kókuszolajos szappan, ami egészen jó volt. Írni persze elfelejtettem róla, no comment.

A Vanita magyar márka, főleg szappanokat és bőrápolókat készítenek, természetes anyagokból. Különlegességük, hogy kristályok által energetizált vízzel készülnek, sőt kristályokat tartalmazó szappanaik is vannak. Az oldalukon még többet olvashattok róluk.


Az én darabom acai bogyót és ilang-ilang olajat tartalmaz, amitől nagyon erőteljes, fűszeres az illata, amit nagyon sokan nem szeretnek, nekem viszont nincsen vele bajom. A dobozkája nagyon egyszerű, a fóliás részen látszik maga a szappan is. A hátoldalán minden fontos információ le van írva:
Az amazóniai bennszülöttek az “élet fájaként” tisztelték az acaibogyót, a belőle készült italnak varázserőt tulajdonítottak teljesítményfokozó hatásának köszönhetően. Az acai bogyó bolygónk tökéletes gyümölcsének is nevezhető, a legjobb antioxidáns. Nagyon gazdag tápanyagokban, csodaszere a tápanyaghiányos bőrnek és bőrfiatalító. Az ilang-ilang olajjal együtt antiszeptikus, gyulladást csökkentő hatású. Az acai bogyó olyan egyedi aminosav kombinációt tartalmaz, amely szinte tökéletes az egészséget tekintve. Az aminosavak segítik az izmok regenerációját, fejlődését, szükségesek az állóképességhez és az izmok ellátásához.
Kristályok által energetizált vízzel és kizárólag természetes növényi alapanyagokból készül.


Az illata jól érződik tusolás közben, viszont utána nem érződik a bőrön, csak nagyon-nagyon enyhén.
Nem habzik túlságosan, de erre nincs is szükség, pontosan elegendő. Kicsit furcsa volt az elején, hiszen az átlagos tusfürdőknél azt szoktam meg, hogy teljesen felhabzanak, mint egy habfürdő vagy hasonló. A belenyomott felirat 3-4 használat után már nem látható, de elég sok alkalomra elegendő.
Egyáltalán nem szárít és nem hagy semmilyen fura érzetet maga után. A bőröm selymessé és puhává válik tőle, testápolóra sincs szükségem, ami hatalmas pluszt jelent, ugyanis gyakran lusta vagyok testápolót használni, még akkor is, ha szükség lenne rá.

Összességében nagy meglepetés volt számomra és eléggé megszerettem, habár voltak kétségeim a korábbi rossz tapasztalataim miatt. Viszont ezen a sikeren felbuzdulva tervezem kipróbálni a kristályszappanokat is.

A hivatalos honlapon kívül többek között a Marionnaud, a Douglas és a Rossmann drogériákban is beszerezhetőek.

Ismeritek a Vanita szappanokat?

Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!