{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc gyerekkori könyv

Halihó lányok!


A 2015-ös év első VKP posztja nagyon aranyos és érdekes témát boncolgat. Kinek mi volt a kedvenc könyve gyerekkorában?

Mesy

Már gyerekkoromban is szerettem olvasni, sőt néha a kötelezőket is szerettem. Emlékszem, az Egri Csillagokat és a Kőszívű ember fiait is élveztem. Lehet, hogy újra el kellene olvasnom őket.
Több könyv is van a fejemben, amit olvastam már egészen kicsi koromban is. DE egy olyan van, ami igazán kiérdemli a kedvenc jelzőt.
Sok szép emlék fűz az Öreg néne őzikéjéhez. Nagypapáméknál volt,és amikor náluk voltunk, mindig azt forgattam, olvastam. Sajnos, már nincs meg.
Elég nagy család vagyunk, hisz négyen vagyunk testvérek. Esténként sokszor én olvastam a két kisebb testvéremnek(szia Detti és Tomi) mesét. Sok sok könyvünk volt, de a kedvenc a Minden napra egy mese című kötet volt. Emlékszem, soha nem volt elég egy mese, így mindig kettőt vagy hármat kellett olvasnom.

Kicsit a korommal is előre haladtam, ugyanis 13 évesen elkezdtem olvasni a Nyomorultakat. Természetesen hamar beleuntam a francia filozófia tömkelegébe, de mellettem szóljon, hogy az első kötet feléig eljutottam. 
De a kedvenc könyvem, minden kétséget kizáróan P. L. Travers A csudálatos Mary visszatér című alkotása. Talán négyszer olvastam, de lehet többször. Nagyon szerettem a hangulatát, a könnyű nyelvezetét és a humort, ami megbújt a sorok között. Fantáziadús és elgondolkodtató egyben. Sajnos nem találom sehol, de még egyszer fel fogom forgatni érte a házat. Nagyon szép emlékeim vannak, ha visszagondolok rá.

Nézzétek meg, hogy mi volt a többiek kedvenc könyve:

puszi, Mesy

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. a Mary Poppins történeteket én is nagyon szerettem :) Nahát, hogy tegnap ez nem jutott eszembe, amikor írtam... :) De hát mindent nem lehet beleírni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy olvastam a többiekét nekem is eszembe jutott még sok könyv :)

      Törlés
  2. Jaj, de szeretném már elolvasni a Mary Poppins történeteket, mindig hívogatnak a könyvesboltban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak ezt az egyet olvastam, de a többit is szeretném :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!