FINOM° Paradicsomos-olivás focaccia
Halihó lányok!
Van, hogy az ember egy műsor, egy könyv vagy egy reklám kapcsán megkíván valamit. Velem is ez történt, a Sütimester ment a TV-ben, éppen focacciát kellett sütniük. Menthetetlenül megkívántam és nem sokkal az elhatározásom után már jóízűen falatoztam is.
Rengeteg receptet lehet találni a neten, a legutóbbi, amit próbáltam, nem volt épp a legjobb, ez viszont csúcs. Tényleg. Sajnos, már nem emlékszem, hogy pontosan kinél olvastam,
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- kevés só
- 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoranna)
- 2 dkg élesztő
- 1/2 tk cukor
- 250 ml meleg víz
- 3 ek olívaolaj
- 1 marék olívabogyó
- néhány szem koktélparadicsom
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg vízben. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A felfutott élesztőt hozzáöntjük, majd az olajat is. Homogén masszává dagasztjuk. Eléggé lágy tészta lesz belőle, de nem szabad több lisztet hozzáadni. Fél órát kelni hagyjuk.
Az olívabogyókat és a paradicsomot feldaraboljuk. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
A megkelt tésztába belegyúrjuk a feldarabolt bogyókat, majd még 10 percig kelesztjük.
A megkelt tésztánkat kb. 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk, majd az ujjunkkal "megdögönyözzük", azaz jól megnyomkodjuk, hogy göröngyös legyen, majd a paradicsom darabokat is bele nyomkodjuk.
Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Melegen a legfinomabb, de persze akkor is isteni, amikor már kihűlt.
Ti szeretitek a focacciát?
puszi, Mesy
0 megjegyzés
Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!