FINOM° Paradicsomos-olivás focaccia

Halihó lányok!


Van, hogy az ember egy műsor, egy könyv vagy egy reklám kapcsán megkíván valamit. Velem is ez történt, a Sütimester ment a TV-ben, éppen focacciát kellett sütniük. Menthetetlenül megkívántam és nem sokkal az elhatározásom után már jóízűen falatoztam is.

Rengeteg receptet lehet találni a neten, a legutóbbi, amit próbáltam, nem volt épp a legjobb, ez viszont csúcs. Tényleg. Sajnos, már nem emlékszem, hogy pontosan kinél olvastam, 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • kevés só
  • 3 tk olasz fűszer (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, fokhagyma, rozmaring, majoranna)
  • 2 dkg élesztő
  • 1/2 tk cukor
  • 250 ml meleg víz
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 marék olívabogyó
  • néhány szem koktélparadicsom
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros meleg vízben. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a sóval. A felfutott élesztőt hozzáöntjük, majd az olajat is. Homogén masszává dagasztjuk. Eléggé lágy tészta lesz belőle, de nem szabad több lisztet hozzáadni. Fél órát kelni hagyjuk.
Az olívabogyókat és a paradicsomot feldaraboljuk. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
A megkelt tésztába belegyúrjuk a feldarabolt bogyókat, majd még 10 percig kelesztjük.
A megkelt tésztánkat kb. 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk, majd az ujjunkkal "megdögönyözzük", azaz jól megnyomkodjuk, hogy göröngyös legyen, majd a paradicsom darabokat is bele nyomkodjuk. 
Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 



Melegen a legfinomabb, de persze akkor is isteni, amikor már kihűlt. 

Ti szeretitek a focacciát? 

puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!