AJÁNLÓ° Elizabeth Richards: A sötétség városa

Halihó lányok!


A januári kihívásból furcsamód a Dorian Grayt kezdtem el hamarabb, mégis a Detti által ajánlott könyvet fejeztem be elsőként. Alább olvashatjátok róla a véleményemet.

Januári kihívás:
Andrzej Sapkowski: Vaják II. A végzet kardja
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
+
Elizabeth Richards: A sötétség városa 

A történet: Egy véres, brutális háború után, a Fekete Város még füstölgő romjai között a tizenhat éves Natalie Buchanannal és Ash Fisherrel megtörténik az elképzelhetetlen: egymásba szeretnek. Natalie ember és egy kormánytisztviselő lánya. Apját megölte egy hibbant Sötétfajzat, és a lány még nem tért magához az egész életét felforgató megrázkódtatásból. Hogyan lehetséges ezek után, hogy belezúgott Ashbe, ebbe a Sötétfajzat félvér fiúba? Pedig szíve varázslatosan megdobban a közelében, megtagadva mindent, amiben a lány addig hitt. Ez a felkavaró szerelem választásra kényszeríti családja és Ash között. A fiú sem adja könnyen át magát érzéseinek elvágyik saját vérei közé, a Határfal túloldalára. Ekkor lép az életébe Natalie, így neki is választania kell. Szenvedélyes románc veszi kezdetét ebben a lepusztult, mégis lenyűgöző világban, amelynek hangulata szinte magába szippantja az olvasót. Letehetetlen könyv, semmiképpen ne hagyd ki! (moly.hu)

Csak mert nem ver a szíved, ez még nem jelenti azt, hogy nem élsz.
Már korábban szembekerültem Molyon ezzel a könyvvel, de úgy voltam vele, hogy majd, majd, most van mit olvasnom. Aztán a sors Dettinek hála mégis elém vetette, és mennyire  jól tette!
Maga a világ, amibe csöppenünk, eléggé lehangoló és szomorúságot fakaszt az emberben. Viszont a karakterek azok, akik színt és életet visznek bele. Ash a nagy kedvencem, bevallom, gyengéim a "rossz" fiúk. Egy félvér Sötétfajzat, aki drogot árul, hogy pénzt szerezzen magának és az apjának, aki tiszteletes és minden erejével a rászorulókon segít. Micsoda kettősség, a "gonosznak" egy szentember az apja. 
A másik főszereplő, Natalie már nem lett a szívem csücske, főleg az elején a fennhéjázó, hangzatos rasszista megnyilvánulásaival. Aztán a történet ez enyhülni látszik és én is elkezdtem kicsikét megkedvelni.
Persze már az elején rá lehet jönni, hogy ők ketten biztosan egymásba fognak szeretni, de azért akad egy-két csavar ebben a szálban is. 
A szerelmes történet mellett azért mélyebbre is áshatunk, hiszen egy erős, a mai társadalomra is kivethet kritikát fedezhetünk fel. 
Viszont azt nagyon sajnálom, hogy a Sötétfajzatok nem lettek jobban leírva, így kissé nehéz volt elképzelni őket az információk alapján. Remélem ez azért a folytatásban kicsit jobb lesz, 
Összegezve, nagyon szerettem olvasni, izgalmas volt és pörgős. Kíváncsi leszek a következő részekre is.

puszi, Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!