Sminktörténelem - '40-es évek

Halihó lányok!

Már tegnap ki akartam rakni ezt a posztot, de nem jött össze sajnos. Most tehát a negyves évek a téma, ami nem sokban különbözik az előző évtizedtől, szóval nem nagyon kellett változtatni a sminkemen.
Nem tudom miért, de az akkori színésznők és példaképek nekem mindig teljesen egyformáknak tűnnek, még az arcvonásaik is. Mintha csak futószalagról jöttek volna le.

          Grace Kelly                                      Doris Day
A 30-as évek szexistennői után a háború végeztével a Grace Kelly és Doris Day típusú szép, kedves és csupaszív háziasszony szerep volt a mérvadó. Ezekben az időkben ismét a visszafogottabb, kevésbé élénk került előtérbe. A szemeket világosra festik,de még mindig divat a mélyítővonalas szemsmink. Az ajkak vörösek, kevés pirosítót használnak. Divat a hosszú haj. 
Az évtized végén kezd bekerülni a köztudatba Marylin Monroe, de az 50-es évek elején válik híressé,szexszimbólummá. 
Marylin Monroe
A smink egyszerű volt, a mozgó szemhéjra vittem fel testszínű szemhéjfestéket, a mélyítővonalba és a külső részre került középbarna,amit elsatíroztam és szürke, amit szintén satíroztam. Az alsó pillatőhöz is vittem fel egy keveset ezekből a színekből. Ezután vékony tusvonalat húztam, és spiráloztam. 
A számra egy vékony réteget vittem fel az Essence ajakkréméből és erre került még egy réteg piros csillogós szájfény.



Ez is nagyon egyszerű, hétköznap is hordható, tipikusan ajakhangsúlyos smink. Ha valakinek sok nappalra a vörös rúzs, akkor helyettesítheti halványabbal, mondjuk rózsaszínnel vagy nude-dal. Nem mellesleg hasonló sminket szoktam készíteni magamnak hétköznapra, ha van hozzá időm és hangulatom.


Mit szóltok hozzá? Ti is szoktatok ilyen sminket készíteni?
puszi, Mesy

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Szuper! A rúzs meg nagyon dög ^^ jól áll :)

    VálaszTörlés
  2. A 40-es évek a kedvenc időszakom minden téren :) Vörös rúzs, tusvonal, elegancia, imádom ^^ Neked is remekül áll a vörös rúzs :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nekem is nagy kedvencem az a korszak :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!