Aszalt paradicsomos-sajtos buci

Halihó lányok!


Aki követ minket Facebookon, tudhatja, hogy mára sminkes poszt volt betervezve, de szerencsésen ledöntött a lábamról egy megfázás. Ehelyett a tegnapi sütögetésem eredményét mutatom meg nektek, félig receptből, félig saját kútfőből dolgoztam.
Az alaprecept a kolbászos-sajtos stanglié, de kicsit átvariáltam. Rajongok az olaszos ízekért, ezért nem meglepő, hogy ilyen ízvilágot választottam.

Hozzávalók:
  • 6-7 darab szárított paradicsom
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 2 tk. só
  • 5 dkg sajt
  • kb. 10 szem olajbogyó
  • 1 tk. cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 3 dkg margarin + 2 ek. olivaolaj
  • 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítése:
Az olajbogyókat négybe vágom, a szárított paradicsomokat kb. ugyanakkora darabokra szeletelem. 
A lisztet egy tálba öntöm, beleszórom a sót, az olajbogyót, a szárított paradicsomot és összekeverem. Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatom, majd a liszthez öntöm a maradék tejjel, a tojássárgájával és a zsiradékkal. 
Alaposan bedagasztom, majd 1 órát kelesztem. Miután ez letelt, lisztezett deszkára borítom és 8 darabba vágom. Mindegyikből kerek buci formát készítek és tepsire rakom. Így kelesztem még 45 percig. Ezután lekenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. 
200°-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm. 


Gondolkodtam, hogy ezt is stangli formában sütöm meg, de így sokkal egyszerűbb volt. 
Az íze isteni, főleg még frissen, melegen magában vagy vajjal megkenve.
Nem tudom, hogy meddig áll el, mert nálunk még tegnap elfogyott.
Tegnap csokis kekszet is sütöttem, mogyoróvajjal. Ha szeretnétek a receptjét, szóljatok.


puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!