Sminktörténelem: 20. század eleje

Halihó lányok!


Szerda lévén idő-utazunk a sminktörténelemben és az adott kor sminkjét is elkészítem. A múlthéten a 19.század végi trendet mutattam be nektek, most következik az 1900-as évek eleje. 
A 20. század elején megjelentek az első szépségszalonok, ahol már lehetett krémeket és rúzst vásárolni. Divatos volt a papírpúder használata. A nők feketére festették a szempilláikat és vörösre az ajkaikat. 
A ruhák színeit kifejezőbbé tette a levendulaillat, mert 1901-ig csakis ez volt a megengedett. A levendula a minőség jelképe volt. 1906-ban Charles Nestle feltalálta az elektromos hajsütővasat, amely kímélte a hajat. 1908-ban Marcel Wave megalkotta a jellegzetes lokniba vasalt hajdivatot. Ez az új divatú frizura úgy készült el, hogy a hölgyek hajfürtjeit forró sütővassal loknikba vasalták. 

A nyugati nők a Gibson-lány szépségideálját követték, amiket Charles Dana Gibson gyönyörű feleségéről készült tollrajzai tettek népszerűvé. Irene Gibson friss volt és elegáns, vékony derekú, magasra feltornyozott hajjal.

És az elkészült smink:

Használt termékek:
Avon Solution színezett hidratáló arckrém
NYC Smooth Skin - 741A Translucent
MUA pirosító  - shade 4
Markwins sminkbőrönd barackszínű szemfesték
Essence Multi Action Waterproof szempillaspirál
Markwins sminkbőrönd vörös rúzs

Az én loknijaim nem hajsütővassal készültek, ez a természetes formája (nem mellesleg elázott az esőben a hajam). A smink rémegyszerű, sok fekete szempillaspirál és vörös rúzs. Szintén sokban hasonlít a mai trendekhez, bár valószínűleg nem ilyen piperecikkeket használtak akkoriban.


 Csináltam egy kontyot is, igaz nem a Gibson-félét. Az biztos irtó rondán állna a fejemen. A hajam felső részét leválasztottam, a többit hajgumival feltekertem (zilált konty). A leválasztott részt megcsavartam és a konty köré tekertem, egy hajcsattal letűztem. És kész is van.



A képek sajnos vakuval készültek, mert nagyon sötét és szürke idő van. Remélem, megbocsátjátok nekem.
Jövőhéten a '10-es évek következnek, színesebb sminkkel.
Hogy tetszik nektek ez a korszak? 
puszi, Mesy

Megosztás:

3 megjegyzés

  1. Tetszik ez a sorozat. Kár hogy a ruhát nem tudod bemutatni.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Reméltem, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeimet. Igen, jó lenne a ruhát is bemutatni, de sajnos egy árva fűzőm sincs :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No meg nyilván nem vagy milliomos se :D Csak azért mondtam, mert minden jól klappol tök jól visszaadtad a világot, és hát érted :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!