Készüljünk tudatosan a karácsonyra

Halihó lányok!

Link
Már napok óta inspirációkat gyűjtök, kezdenek kialakulni a fejemben a karácsonyi posztok. Rengeteg jobbnál-jobb ötletet találtam, amit persze majd nektek is megmutatok. Viszont az egyszerűbb dolog nézegetni a képeket és elképzelni sajátunkként, ellenben sokkal nehezebb ezt olyan formában megvalósítani, ahogy azt mi szeretnénk.
Ehhez hoztam most nektek egy kis segítséget, két karácsonyi szervezőt, kinek melyik tetszik majd jobban.
Az első a 101 Days of Christmas: Christmas Planning
Inspirálódás közben bukkantam rá a Christmas Yor Way oldalra, ahol nagyon sok érdekes dolgot találhatunk. Vannak DIY ötletek, karácsonyi ajándékötletek, nyomtatható dolgok is, sőt még e-bookot is tudunk letölteni. Erről az oldalról lehet ingyen letölteni a karácsonyi tervezőt, amibe elég sok minden beletartozik, például: ajándékötletek, sütési tervek, dekorációk, bevásárlólista.


Én is letöltöttem azokat a részeket, amik érdekelnek, hamarosan kinyomtatom és ki is töltöm. Szerintem sokban megkönnyíti a tervezést, szervezést és kivitelezést, ha minden le van írva, így biztosan nem felejtünk el semmit sem, mondjuk egy ajándékot

A másik pedig a Handmade Holiday Organizer
Szintén kutakodás közben bukkantam rá, ez a Ticket Chocolate oldalon található. Ez az oldal a csokival foglalkozik, van shop része is, ahol mennyei édességeket árulnak. Könnyen el lehetne csábulni. Szóval a site blog részén található ez a kis szervező, ami azért sokban különbözik az előbbitől. Szeptember 29-től karácsonyig terjedő időszakot osztja fel intervallumokra, ezen belül pedig a tevékenységeket is 4 különböző szakaszra bontja: shop (vásárlás), make (kreatív dolgokat csinálni), do (tevékenységek) és celebrate (ünneplés). Egész jól vannak felosztva szakaszok, bár az is igaz, hogy az amerikai szokásokhoz alkalmazkodik, így például nálunk nincs Hálaadás, ott viszont nincs Mikulás nap. 

Emellett találtam még két nagyon aranyos és ötletes kis check list-et is, az egyik egy téli bakancslista, a másik pedig egy karácsonyi tevékenységlista.
A bakancslista nagyon megtetszett, lehet még meg is fogom csinálni.

A képek Pinterestről származnak
Én nagyon várom már, hogy lekezdhessük összeállítani a menüt, az ajándéklistát és megtervezzem a dekorációt (azt mindig én csinálom). Az ajándékok egy részét már kitaláltam, ennyivel már előrébb vagyok. 
Ti tervezgetitek már a karácsonyt?
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Ohh igen Én mindig előre megtervezem, én is most akartam csinálni gy elő karácsonyi posztot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül :) Így legalább nem felejtek el semmit.
      Kíváncsi vagyok a te posztodra is :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!