AJÁNLÓ° 2016-os könyvkihívás - Sara Raasch: Hó mint hamu

Halihó lányok!


Még januárban kaptam kölcsön Dettitől, de csak most olvastam el. Nem volt kedvem elkezdeni, a Démon és a papnő után féltem, hogy nem tetszene(hosszú sztori, majd elmesélem). Viszont meglepetésemre hamar befejeztem.

Egy női szerző által írt könyv

A könyvről:

Megtört szívű lány

Ádáz harcos

Leendő hős

Vajon Meira képes megmenteni azt a világot, amit soha nem ismert igazán?

TIZENHAT ÉVE annak, hogy a Tél Királyságát megszállta az ellenség; lakóit rabigába hajtották. Varázslat és uralkodó nélkül maradtak. A télieknek nem maradt más reményük a szabadságra, mint a nyolc túlélő, akiknek valahogyan sikerült elmenekülniük, és akik a lehetőségre várnak, hogy visszacsempészhessék a Tél varázslatát, és újjáépítsék a birodalmat.

Meira nagyon kicsi volt, amikor Tél vereséget szenvedett és ő elvesztette a szüleit. Menekültként élt, a téliek tábornoka, Sir lett a gyámja, ő pedig harcosnak nevelte. Meira szerelme legjobb barátja, a leendő király, Mather; a fiatal lány pedig mindent megtenne azért, hogy Tél birodalmának hatalma helyreálljon. Így hát, amikor a kémek felfedezik, hol őrzik azt az ősi medaliont, amelynek segítségével visszakaphatnák a varázserejüket, Meira elhatározza, hogy maga indul a keresésére. Magas tornyokra mászik, ellenséges katonákkal harcol; valóra vált régi álma. Ám a küldetés nem a tervek szerint alakul, és Meira hamarosan gonosz varázslat, veszélyes politika, fortélyos üzelmek világában találja magát… és végül rádöbben, hogy sorsa felett nem ő rendelkezik… és ez mindig is így volt.

Egy napon majd nem csak sötétben búvó szavak leszünk.
Hadd kezdjem az elejével. Nagyon nagy plusz pont, hogy térkép is van benne. Nem tudom miért, imádom, ha egy fantasy-ban térkép van, könnyebben el tudom helyezni  a szereplőket az adott helyeken.
És igen, ez fantasy a javából. A világ jól van felépítve, külön öröm volt, hogy nem egyszerre zúdította ránk az író az összes információt, hanem részletekben csepegtette. Nagyon ötletes az Évszak-királyságok embereinek megkülönböztetése a külső jegyek alapján. Gyengéim a fehér hajú karakterek ( helló Geralt), így ez ismét egy jó pont.
A történet mesés is és nem is. A cukormázat - igen cukormáz, annak ellenére, hogy száműzetésben élnek a karaktereink, és jaj de rossz sorsuk van, de úgyis tudjuk, hogy ez megváltozik - a harcjelenetek nyers véressége repeszti meg.
A nagy "titokra" vagy csavarra nagyjából a könyv közepén már rájöttem, így a vége nem volt meglepetés számomra, de nem is volt bosszantó.
A főszereplő Meira tini, a tinikre jellemző minden eszméletlen nagy problémával ellátva. Tudjátok, szeretem, de nem lehetünk együtt, felbukkan egy másik pasi, ő is tetszik... Na, szóval a szokásos.

Összességében tetszett, jól összerakott könyv és kíváncsi leszek a folytatásra.

Olvastátok már? Mi a véleményetek?

Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!