AJÁNLÓ° Filmek popcornhoz

Halihó lányok!


Olyan régen volt már ajánló, pedig sok filmet nézünk, úgy általában. Viszont van amit, már ezredjére néztünk újra (Zack és Miri pornót forgat) vagy éppen kisebb réteget érdekel (Naruto Shippuuden filmek).
Most viszont olyan alkotásokat hoztam, amiket nagyon szerettem, így csak ajánlani tudom mindenkinek egy jó kis chilis popcorn mellé.

Sin City - Ölni tudnál érte
krimi, thriller, 103 perces, 2014

Rendező: Frank Miller, Robert Rodriguez
Szereplők: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Lewitt, Rosario Dawson, Bruce Willis stb.

A sztori: A Sin City: Ölni tudnál érte olyan történeteket mutat be, melyek nem kerültek bele az első filmbe, de Miller vadonatúj szálakkal is gazdagította az eredeti anyagot. A cselekmény Marv történetével folytatódik azon az éjszakán, amikor Hartigan meghal. Elmeséli, milyen konfliktus vezetett ahhoz, hogy Dwight átoperáltassa az arcát. Láthatjuk, hogyan próbálja Nancy túlélni Hartigan áldozatszerű öngyilkosságát. Új figuraként megismerhetjük Johnnyt, az aranykezű szerencsejátékost, aki megtudja, milyen rosszul végződhet egy este, ha egy nagykutyába botlik a bűnös városban. 

Akinek tetszett az első rész, annak kötelező megnéznie. Sőt, talán inkább egymás után érdemes nézni a kettőt. Mi egy kicsit zavartak is voltunk Norbival, mert kb. a film feléig nem tudtuk, hogy ki kivel van. Aztán rájöttünk a turpisságra: nem Clive Owen játssza Dwightot. Ez azért eléggé zavaró tud lenni, de miután napirendre tértünk fölötte, már minden ment a maga medrében. 
Imádtam, de csak az elsővel együtt tökéletes. Biztos meg fogom még nézni néhányszor.

Az útvesztő
akció, misztikus, sci-fi, 113 perces, 2014

Rendező: Wes Ball
Szereplők: Dylan O`Brien, Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster,  Kaya Scodelario,  Patricia Clarkson, Jacob Latimore, Aml Ameen, Ki Hong Lee 

A sztori: Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.

Leszögezném, hogy még nem olvastam a könyvet, de mivel Detti megvette, ez sem várat sokat magára. Nekem nagyon tetszett, alig várom a második részt. Izgalmas volt, nem sablonos és annyi nyitott kaput hagyott, hogy muszáj a második rész. Dylan O`Brient pedig amúgy is nagyon megszerettem a Teenwolf-ban.

Az ismeretlen Dracula
akció, dráma, fantasy, 85 perces, 2014

Rendező: Gary Shore
Szereplők: Luke Evans, Sarah Gadon, Art Parkinson, Dominic Cooper

A sztori: 1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena bölcs és igazságos uralkodása biztosít. Ügyes politikájukkal elérték, hogy országuk ne sodródjon háborúba, és népük védett legyen a hatalmas Ottomán Birodalomtól, amely világuralomra tör. 
Ám amikor II. Mehmed szultán ezer havasalföldi fiút követel - köztük Vlad gyermekét, Ingerast -, hogy janicsáriskolába küldje őket, a fejedelemnek döntenie kell: követi apja példáját, és odaadja a fiát a szultánnak, vagy egy szörny segítségét kéri, hogy legyőzhesse a törököket, ezzel örök kárhozatra ítélve önnön lelkét.

Nagy elvárásokkal kezdtem bele ebbe a filmbe. Nem sejtettem, hogy tudnak még újat mutatni a már teljesen kivesézett Draculával kapcsolatban. És sikerült! Egy teljesen más szemszögből mutatta be Dracula "kialakulását". Eszméletlen jók lettek az effektek is, nagyon látványosak. És mintha sejtetné a második részt is... Reméljük így lesz.

Hős6os
akció, kaland, vígjáték, családi, sci-fi, 102 perces, 2014

Rendező: Don Hall, Chris Williams
Szinkron: Ryan Potter (Hiro hangja), Daniel Henney (Tadashi hangja), Jamie Chung (Go Go hangja), Damon Wayans Jr. (Wasabi hangja), Genesis Rodriguez (Honey Lemon hangja), T.J. Miller (Fred hangja), Scott Adsit (Baymax hangja)

A sztori:  A történet a robotok építésével foglalkozó, zseniális Hamada Hiro körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni brilliáns agyának minden egyes tekervényét. Ebben segítségére van testvére, a szintén lángész Tadashi, az adrenalintól csöpögő kalandok megszállottja Go Go, a mindig rendkívül precíz Wasabi, a kémiazseni Mézvirág és Fred, a rajongó. Amikor egy váratlan fordulat miatt egy veszedelmes összeesküvés közepén találják magukat - amely San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti - Hiro legközelebbi bizalmasához, egy Baymax nevű robothoz fordul, csapatából pedig modern kütyükkel felszerelt hősöket farag, hogy képesek legyenek felderíteni a rejtélyes szervezkedést.

Jaj, nagyon imádom Hirot és Baymaxet! Annyira nem Disney ez a történet, de ezt most pozitív értelemben írom. Jó látni, hogy ők is haladnak a korral és valami újat mutatnak, ami ugyanúgy a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek kedvence lesz, mint a klasszikusok. 
Élveztem minden percét, Norbinak is nagyon tetszett. Igazi szívhez szóló mese lett. 

+2

Candy Shop
fantasy, dráma, 30 perces, 2010

Rendező: Brandon McCormick
Szereplők: Doug Jones, Mattie Liptak, Abigail Monet
 
A sztori: A rövidfilm egy látványos (rém)mese - vagy inkább példázat - az egyre vadabbul burjánzó szexuális emberkereskedelemről. Jimmy újságot árul, hogy el tudja látni beteg édesanyját. Egyik nap furcsa dologra lesz figyelmes: szemközt nyílik egy édességbolt, melybe felnőtt férfiak kezdenek el járni. Hamarosan a Cukrosember maga jön hozzá egy ajánlattal...





Blood on my name
zenés, 12 perces, 2011

Rendező: Brandon McCormick
Szereplők: Justin Welborn, Sean Bridgers

A sztori: Narratív módon mutatja be az amerikai gót folklórt. 
Egy elbaltázott rablás utáni menekülés közben Erwin valami változást érez a szíve környékén, így megpróbál alkut kötni a társával, Thomassal. De végül magukhoz hívja a gonosz természetfeletti erővel bíró ügynököket, akik elkezdenek vadászni rá...


Mindkét rövidfilmet a Whitestone Motion Pictures készítette. Nagyon érzékletesen tudják bemutatni a mondanivalójukat és remek színészekkel és szakemberekkel dolgoznak együtt. A Bright testvérek pedig tökéletesen a filmekhez igazodó zenét tudtak alkotni. Több hasonló kisfilmjük van, igyekszem én is megnézni és ajánlom nektek őket. Nagyon jók és elgondolkodtatóak. 


Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Az útvesztő tervbe van véve nálunk, a Dracula újdonság volt számomra, tuti megnézzük, köszi az ajánlást :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi mindkettőt imádtuk :) Jó szórakozást hozzájuk :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!