{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc évszak

Halihó lányok!


Egyszerű kis téma ez a mai, hiszen mindenkinek van kedvenc évszakja, nemde?

Mesy

Friss hajnali ébredés,
Puha szellőrezdülés,
Virágillat, madár ének,
Téged köszönt,… téged éltet!
Minden hangja érted szól!
– Azért hallod… valahol?
/Gámentzy Eduárd: Tavasz nélküled/
Tudjátok, nálunk a környéken elég sok madár él. Régebben csak verebeink voltak, de pár éve egy búbos banka pár is ide költözött, sőt most már fekete rigók is vannak. Kicsit olyan érzés, mintha egy erdő mellett élnénk. Tavasszal ez az érzés megsokszorozódik, hiszen előbújnak a pillangók is rejtekeikből, a madarak is egyre bátrabban csivitelnek.
Egyszerre minden megtelik színnel, zölddel, sárgával, pirossal és rózsaszínnel. Még az ég is sokkal kékebb, mint máskor. Minden beleng a friss levegő és a virágok illata. A Nap már nem hideg fénygömbként ragyog az égen, hanem megmelengeti az arcot és szívet egyaránt. Az embernek sokkal gyakrabban kell önkéntelenül mosolyognia, hiszen ez a boldogság ideje.
Ezért szeretem én a tavaszt.
innen
Detti
Nekem is az egyik kedvenc évszakom a tavasz, mint Mesynek, de én a tavasz mellett nagyon szeretem a nyarat is. Tavasszal minden virágba borul és mindenhol kisállatokat lát az ember. Nyáron azomban már inkább a tengerparton érezzük jól magunkat, hiszen az utóbbi időkben nagyon meleg nyarak voltak. Én mindig is azt mondtam, hogy inkább melegem legyen, mint hogy fázzam.
Persze az ember minden évszakban talál valami szépet, de azért ősszel és télen mégis kicsit borúsabbak vagyunk mint máskor. Ezért is jók a meleg évszakok, mert az emberek is sokkal vidámabbak. Olyankor az ember inkább mozdul ki, sétál, kirándul.
Sajnos még sokat kell várni a következő tavaszig, de ne csüggedjünk hamarosan eljön. Addig is lesz még egy Karácsony is.


Ennyi lett volna a mai VKP.
Reméljük tetszett!

Puszi Mesy és Detti :)

Megosztás:

3 megjegyzés

  1. Látom ti a melegebb időt szeretitek :) Én jobban szeretek télen és ősszel fagyoskodni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére még tavasszal nincs olyan meleg, pont azért nem csípem a nyarat, mert meg el lehet olvadni :) A telet is szeretem, de azt a hó miatt, ami mostanság nem mutatkozik gyakran.

      Törlés
  2. Én az őszt szeretem jobban, de fázni én sem szeretek :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!