AJÁNLÓ° Könyvkihívás - Takami Koshun: Battle Royale

Halihó lányok!


Nem, nem feledkeztem meg a kihívásról, csak éppen semmi időm nem volt olvasni. De sikeresen befejeztem még egy könyvet, ami akár klasszikusnak is tekinthető a maga nemében. 

Listám:
1. Takami Koshun: Battle Royal
2. J. R. R. Tolkien: Hobbit
3. Peter V. Brett: A Rovásember
4. Kendare Blake: A rémálmok lánya
5. Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
6. Natsuo Kirino: Joshinki
7. Victor Hugo: A nyomorultak
8. Orson Scott Card: Ender’s game
9. Jack Ketchum: A szomszéd lány
10. Dan Brown: Inferno

A történet: Valahol, valamikor egy diktatórikus távol-keleti országban, az állami vezetők kegyetlen kísérletet eszelnek ki: negyvenkét középiskolást egy lakatlan szigeten arra kényszerítenek, hogy életre-halálra megvívjanak egymással. Géppisztolytól kezdve a sarlón át a konyhai étkészletből származó villáig, bármilyen fegyver a rendelkezésükre áll… A Programnak csak egyetlen túlélője lehet: a győztes.

Brutális. Nem kegyelmez. Nem hagy levegőt venni. Folyamatosan az agyamban motoszkál, Megőrjít. Beteges. Talán így tudnám tőmondatokban leírni, hogy mit is érzek ezzel a könyvvel kapcsoltban. és mégsem. Mert imádtam. 
Úgy a könyv közepén rájöttem, hogy nem szerethetem meg a szereplőket, nem szurkolhatok nekik, mert akkor meghalnak. De azért maradt bennem egy csep remény, hogy legalább az egyik, akit megkedveltem, túléli. Félig igazam volt.
Nagyon jó, hogy több szemszögből is megismerjük a sztorit, ki hogyan lát bizonyos eseményeket, ki mire jön rá és hogy ez mennyire lesz hasznára. 
Igazán sokrétű a gyilkosságok metódusa, nem mindig ugyanaz, így nem unalmas.
A vége nagyon pörgősre sikerült, volt egy-két meglepő fordulat és a lezárás is tetszett. 
Sokan hasonlítják a Legyek urához és az Éhezők viadalához is. Csak a Legyek urát olvastam, így azzal van összehasonlítási alapom, de szerintem nem fedi egymást a két történet.
Kissé nehezen szereztem meg, de szerencsére már az enyém és annyiszor olvasom el, ahányszor akarom. Viszont most már megnézem a filmet és elolvasom a mangát is.

Oké, akkor most beszállok a játékba! És folytatom, amíg nem győzök. 
 Olvastátok a könyvet? Szeretitek az ilyen stílust?

puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Top 5 kedvencekben benne van. A film is jó, bár a 2.-nak nem ültem neki. Amúgy a Death Note filmekben játszó Kira a BR főszereplője is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is az elsők közt van :) Akkor már alig várom, hogy a filmet megnézzem :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!