FINOM° Fordított ananászos süti
Halihó lányok!
Már időtlen idők óta ki akarom próbálni a tarte tatin-t, tudjátok a fordított almatortát. Olyan ínycsiklandozóan néz ki, hogy a TV-n keresztül befalnám. De eddig még nem került rá sor, na majd talán most.
Viszont pénteken a fasírt-borsófőzelék duó utánra szerettem volna valami gyors édességet. Így született meg a fordított ananászos süti.
Hozzávalók (20x22 cm tepsihez):
1 doboz ananászkonzerv
3 púpos ek. cukor (nekem ebből 2 ek. melaszos, egy sima)
2-3 cl. víz
a tésztához:
15 dkg cukor
8 dkg margarin
2 nagyobb tojás (vagy 3 kisebb)
20 dkg liszt
fél cs. sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 150°-ra
Egy lábosba tesszük a cukrot és rálöttyintjük a vizet. Néhányszor megkavarjuk, míg felolvad és kicsit karamellizálódik. Nekem a melaszos cukor miatt könnyű dolgom volt.
A karamellizált cukrot beleöntjük a tepsibe, eloszlatjuk benne, majd erre kerülnek az ananászkarikák.
A tésztához a cukrot és a tojást habosra keverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát eloszlatjuk az ananászok tetején, majd mehet a sütőbe.
Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen borítsuk ki egy tálcára.
Nekem a középső ananászok nem akartak kiborulni a tepsiből, de egy villával könnyen fel tudtam szedni őket.
Langyosan és teljesen kihűlve is finom, talán egy kis tejszínhab illene még hozzá. Mi önmagában ettük.
Szoktatok fordított sütit készíteni?
puszi, Mesy
4 megjegyzés
Hm, de gusztusos ^^ Ezt én is szívesen elkészíteném, de gondolom más gyümölcsökkel is működik. Én barackosban készíteném ezt el, esetleg körtével :)
VálaszTörlésBiztosan működik más gyümölccsel is :) Legközelebb almával próbálom ki :)
TörlésFincsinek néz ki. :) Egyszer készítettem hasonlót, de talán banánnal(?!), de az is lehet, hogy almával... :D
VálaszTörlésA banán jól hangzik és az alma is :D
TörlésKöszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!