DIY szemhéjfesték paletta

Halihó lányok!

Igazából kicsit csalóka ez a cím, mert nem egy DIY palettát készítettem, hanem egy régebbit használta fel arra,  hogy összeállítsak egy újat. Préseléssel. 
A sztori annyi, hogy ugye nekem van néhány apróka tégelyes Lora pigmentem. Önmagában is gyönyörűek, de irtózatosan poroznak és tiszta csillám minden körülöttem, ha használom, ami elég ritka, pontosan ebből kifolyólag. De pár napja megvilágosodtam. Le is préselhetném, és akkor könnyű lenne használni. Volt egy régi palettám, amiből már hiányoztak színek, illetve elég gyengén muzsikáltak, így megváltam tőlük, és az üres tartókákba szántam az új színeket. Egy színt és a pirosítót megtartottam, ezek mellett szabadult fel öt üres hely. Ezen kívül egy régebbi összetört szemhéjfestéket is szerettem volna kipróbálni.

Magához a folyamathoz nem kell túl sok minden, csak 
  • a pigment/szemfesték, amit préselni akarunk
  • alkohol
  • tálka, amiben kikeverjük
  • a paletta/tartó, amibe szánjuk a festéket
A folyamat is egyszerű, a tálkába tetsző mennyiségű port teszünk, adagoljuk hozzá az alkoholt és a masszát a tartóban eloszlatjuk. Pár órát hagyjuk száradni, amíg elpárolog belőle ez alkohol, majd egy bele illeszkedő tárggyal, jelen esetben egy kis méretű rúzzsal lenyomjuk, azaz préseljük és felülről lesúlyozzuk.



A képen látszik, hogy az arany és a csillogós barna kissé darabosabb, azok készültek először. Ennek a darabosságnak meg is lett a következménye, mert úgy tűnik, hogy kevés alkohol került bele, így porózussá vált. Így az arany színűt kikapartam és most újra megcsináltam, épp szárad. Viszont a többi jól sikerült.
Készítettem egy kevert színt is, a felső sor középsőjét, ami kicsit hasonlít a paletta eredeti festékének színére, de azért nem teljesen.
A színminták lámpafényben készültek, az első képen alap nélkül, a második képen alappal.
A felső sor:

Alsó sor:

A Lorások még mindig poroznak egy kicsit, főleg alap nélkül, de már nem annyira, mint korábban. Nem hiszem, hogy önmagukban, szemhéjalap nélkül valaha is használnám őket, de hát ki tudja. Még mindig tartom a véleményem, hogy nagyon jól építhetők és tartósak, így pedig még inkább fogom szeretni őket.

Ti csináltatok már valamilyen DIY sminkcuccot? 
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Felső sor arany tetszik a legjobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem meg pont az tetszik a legkevésbé :) Kicsit gyenge a színe, talán azért.

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!