Sminktörténelem: 30-as évek

Halihó lányok!

A sminktörténelem mai részében az 1930-as évek kettősségét fogom nektek bemutatni.
                 Marlene Dietrich                                          Greta Garbo

A kor divatját a filmekben megjelenő színésznők diktálják. A leghíresebbek közülük Greta Garbo és Marlene Dietrich voltak. Nők milliói követik őket: a vállig érő szőkére festett hullámos hajat, a szinte teljesen kiszedett és újrarajzolt szemöldököt, a szemükbe húzott kis kalapot. Divat lesz a napozás, napolajak, megjelennek az első UV-kabinok. Az első napszemüvegek Amerikából származnak. 
A varieté világa pont az ellenkezőjéről szól: füstös, elegáns, buja lebujok, tollak, flitterek neccharisnyák, régi óriás fényképezőgépek, mélyen dekoltált csipkecsodák. A színpadon jazz vagy charleston szól. Meghatározó stilusjegyek: matt púderezett arc, erősen festett kék zöld, lila vagy feketére festett szemhéjakra nehezedő soros szempillák, szépségpöttyök.
Élénkre festett piros vagy narancsszínű száj, cigaretta. Csillámporok kövek, giccses fejdíszek, gyöngyök, élénk pírok, kis kalapok.

Én a filmes dívák sminkjét próbáltam kissé megeleveníteni, bár nincsen rajzolt szemöldököm. Ezúttal a ruhám és a hajam sem illeszkedik a kor hangulatához, elnézést kérek miatta.
Egy natúr füstös szemsminket készítettem egy kevés barackos pirosítóval és vörös rúzzsal.
A képek vakusak és szörnyűek, pedig jónéhányat csináltunk. Ha egy kis időm lesz, akkor jobb fényviszonyok között újra megcsinálom.



puszi, Mesy

Megosztás:

3 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!