FINOM° Brokkolis-szalonnás gnocchi

Halihó lányok!


A nudli szóról általában mindenkinek ugyanaz jut eszébe: zsemlemorzsába hempergetett tészta egy kis cukorral/cukros tejföllel/lekvárral. Kiskoromban sokszor ettem ilyet, de azt már nem tudnám megmondani, hogy utoljára mikor. Régen, mert már nem szeretem. Túl száraz, inkább a derelyéket és a gombócokat részesítem előnyben.
De hogy hogy jön ide a gnocchi? Hát úgy, hogy az már majdnem nudli!

Előre szólók, hogy nem ismerem az eredeti receptet, de kipróbálnám, én viszont  a nudli alapreceptjét használom hozzá. 

Hozzávalók:
  • 5-6 közepes krumpli
  • só, bors
  • liszt
  • egy kisebb fej brokkoli
  • 100 g szalonna (nekem szeletelt, csomagolt volt itthon)
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
Elkészítése:
A krumplit sós vízben megfőzzük és összetörjük. Hagyjuk hűlni. 
A brokkolit előfőzzük, ne legyen puha, csak roppanós. Hogy megtartsa a színét, a főzővízből hirtelen hideg vízbe dobjuk, majd kivesszük belőle. 
Amikor a krumpli már csak langyos, egy nyújtó deszkára borítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkezdjük hozzáadagolni a lisztet. Azért nem írtam pontos mennyiséget, mert minden krumpli más fajta, némelyik több lisztet vesz fel. Jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
Lecsípünk egy darabot a tésztából, megsodorjuk. 2-3 cm-es darabokat vágunk le belőle, majd villával megnyomjuk őket, hogy barázdásak legyenek. 

 
Forró, sós vízben főzzük ki a tésztákat. Ha már feljött a víz tetejére, akkor ki is lehet venni. Talán ez az egész recept leghosszadalmasabb része. 
A szalonnát felcsíkozzuk és egy magas falú serpenyőben megpirítjuk. Ha kész, hozzá adjuk a kifőtt tésztát és a brokkolit, majd azzal együtt pirítjuk még pár percig. Végül felöntjük a tejszínnel, megsózzuk(persze csak akkor, ha a szalonna nem volt sós), borsozzuk, és amikor kicsit besűrűsödött és bevonta a gnocchikat a szósz, akkor készen is van.


Egyszerű, finom és a tészta összeállítását kivéve még gyorsnak is mondható. Persze ki lehet váltani bolti termékkel is, de mi jobban szeretjük a házilag készültet. 
Elég gyakran van az asztalon, de inkább a paradicsomos változata, néha még a sütőbe is berakom pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. 
Nagyon jó variációja az egytálételeknek, könnyű ebédeknek vagy vacsoráknak.

Mesy 

Megosztás:

1 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki. Imádom a brokkolit, szerintem mindenképpen kipróbálom majd! :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!