AJÁNLÓ° Könyvkihívás - A rémálmok lánya

Halihó lányok!


Alig két hete volt az utolsó ilyen poszt, de már jövök is a következővel. Mostanában megint előbújt belőlem a könyvfaló énem, képes vagyok késő estig olvasni. Ennek ugyebár a szemem látja kárát, sikerült is bevéreznie. Emiatt pedig sminket sem tudok csinálni. Ördögi kör.

Listám:
1. Takami Koshun: Battle Royal
2. J. R. R. Tolkien: Hobbit
3. Peter V. Brett: A Rovásember
4. Kendare Blake: A rémálmok lánya
5. Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
6. Natsuo Kirino: Joshinki
7. Victor Hugo: A nyomorultak
8. Orson Scott Card: Ender’s game
9. Jack Ketchum: A szomszéd lány
10. Dan Brown: Inferno

A történet: A Vérbe öltözött Anna folytatása Hónapok teltek el, amióta a vérbe öltözött lány, Anna Korlova becsapta maga mögött a Pokol kapuját, de Cas Lowood, a híres kísértetvadász nem tudja kiheverni elvesztését. Hiába mondják a barátai, hogy Anna miatta szállt alá, ő csak élőhalottként tengődik. A fiú tudja, hogy sosem talál rá a szerelemre egy élő lány oldalán, senki sem hasonlítható az ő halott Annájához. És csak őt látja mindenütt, vele alszik el és vele riad fel rémálmaiból. De valami nagyon nincs rendjén… Ezek nem képzelgések. Valahányszor megjelenik, látszik Annán, hogy a legválogatottabb kínzásokat kell kiállnia. Persze meg kell bűnhődnie tetteiért, de Cas úgy érzi, most rajta a sor, hogy viszonozza a lánynak, amit érte tett…

Imádtam az első részt és alig vártam a folytatást. Tudom hogy most húznom kellene egy kicsit, de nem tudom így már le is lövöm a poént: megvett kilóra. 
A szereplőket már az első részben megkedveltem, de szerencsére egy-két új figurával azért gazdagodott a történet, rosszal és jóval egyaránt. 
Az elsőhöz hasonlóan ez is nagyon jól fel lett építve. Egy percig sem unatkoztam az olvasása közben. Mindig volt valami izgalom, mondjuk egy vasvilla általi majdnem-halál vagy egy zombikkal telített erdő. 
Cas a főszereplő és ő egyben ő a kedvenc szereplőm is. A legtöbb könyvben nem így van, de most nagyon hozzám passzoló a karakter. Cinikus, vagány, de önfeláldozó és szerelmes. A másik örök kedvencem Anna, aki ugyan nem szerepel sokat, de mindig érezni a jelenlétét.

Csak ajánlani tudom mindenkinek, nem durva horror, de nem is love story, inkább egy kerek egész mindenből lecsípve egy keveset.


Ismeritek a könyvet? Mit szóltok hozzá?

puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Waa én hallottam róla egyik barátnőmtől, mármint a "Vérbe öltözött Anna"-ról. Tök érdekes szerintem, bár tuti nem lenne merszem elolvasni, nagyon félek az ilyesmi regényektől...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig annyira nem is durva, viszont teljesen megértem, hogy sokan nem szeretik az ilyen stílust :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!