FINOM° Isteni "pohár misu"

Halihó lányok!


Néhányan már láthattátok Instagramon a kis poharas nyalánkságomat, és úgy gondoltam, hogy megosztom veletek a receptjét. A Nők Lapja Konyha mostani számában van benne a recept, én egy hangyányit változtattam rajta, mint mindig.
Igazi nyári desszert, könnyű és hűtve az igazi. Az eredeti neve Kávézselés "tiramisu", de én csak pohár misunak hívom. A receptet az én változtatásaimmal együtt írom le.

Hozzávalók (5 pohárhoz):
1 dl kávé
1,5 dl víz
1 csomag zselatin fix
250 g mascarpone
8 dkg cukor
2 tojássárgája 
4 tojásfehérje
kb. 5 ek. kekszmorzsa
kakaópor

Elkészítése:
A kávét és a vizet összemelegítjük egy csapott evőkanál cukorral, csak addig, amíg a cukor elolvad. Belekeverjük a zselatin fixet. Egyenlően elosztjuk 5 pohárban és hűlni hagyjuk, ezután betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. 
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a mascarponét, homogén krémmé keverjük. Ezután hozzáforgatjuk a habbá vert tojásfehérjéket. 
A megdermedt kávézselére halmozunk egy kevés krémet, rászórunk egy evőkanálnyi kekszmorzsát és újra krémet rakunk rá. Próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni az öt pohárban. A tetejét megszórjuk cukrozatlan kakaóporral és a hűtőbe tesszük hűlni legalább 1 órára.

Tudom, hogy sokan félnek a nyers tojástól, de szerintem ha minőségileg megfelelő tojást veszünk és fogyasztásig a hűtőben tartjuk a pohárkrémünket, akkor nem lehet belőle baj. 
Nálunk mindenkinek nagyon ízlett, szinte tisztára nyalták a poharakat. Biztosan el fogom készíteni máskor is. 
Az árát nézve sem vészes, mert ugyan a mascarpone nem olcsó, de mindössze egy 25dkg-osat kell belőle venni és egy 5 főre elegendő desszertet tudunk belőle kihozni. A többi hozzávaló pedig mindenkinél megtalálható otthon.

Szeretitek a pohárkrémeket? Szoktatok készíteni?
puszi, Mesy

Megosztás:

9 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki , gusztusos :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a tiramisut! Guszta lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon jól néz ki! Én még sosem csináltam tiramisut, de a zuram már nagyon kéri, úgyhogy be fogom tervezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tiramisut én is csak egyszer csináltam, de ez is valami mennyei!

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!