Filmajánló - Valami Ázsia: Re-Cycle

Halihó lányok!


Pár napja néztük meg ezt a filmet, és úgy gondoltam, hogy nem sokan ismerhetitek, esetleg senki. Nekem nagy élmény volt, de hogy jó vagy rossz, az majd a továbbiakból fog kiderülni.

Re-Cycle - A holtak birodalma nyitva áll

Fantasy, horror, misztikus, 105 perces, 2006
Rendező: Pang testvérek
Szereplők: Angelica Lee, Siu Ming Lau, Lawrence Chou, Rain Li, Ekin Cheng

A film leírása: Történet egy másik világról, ahol az elfeledett dolgaink új életre kelnek. A fiatal írónő új könyvére készül, amelynek címe, a Holtak Földje lesz. Ám az írás egyre nehezebben megy, úgy dönt letöröl minden vázlatot a számítógépéről és újra kezdi az egészet. Ekkor találkozik egy furcsa nővel és elkezdenek valóra válni az eddig leírt gondolatai. Egy új világba kerül, ami minden eddiginél rémisztőbb. Nehéz eldönteni mi a valóság és mi a képzelet játéka. Ez a párhuzamos világ a Holtak Földje. 

Érdekes film, ez a jó szó rá. A főszereplő erősen melankolikus alkat, halkan beszél, sokat gondolkodva a válaszán. Így az első percekben azt hihetnénk, hogy unalmas filmbe kezdtünk bele. De hamar megjelennek a tipikus thrilleres mozzanatok: árnyak, hangok, alakok. A környezet hideg, szürke, érződik a személytelenség. De ez is megváltozik, amikor a főhősünk átkerül a másik világba. A film nézése közben olyan gondolatok futottak át a fejemen, majd ki a számon, hogy katartikus, szürreális, beteg. 
Horrorként van megjelölve, bár nem tipikus. Sokan támadják is emiatt, viszont ha figyelmesen nézzük a filmet és nem csak bambulunk, megértjük miért is kapta ezt a jelzőt. 
Nem akarok spoilerezni, direkt nem, de van egy-két gusztustalan mozzanata a történetnek. És lehet, hogy mi vagyunk bambák a párommal, de a vége egy nagy kérdőjel. Ha megnézitek, rájöttök, hogy mire is gondolok.

Annak ajánlom, aki:
  • szereti az ázsiai filmeket
  • szívesen néz érdekes, misztikus filmeket
  • szereti az elgondolodtató műveket
Nem ajánlom annak, aki:
  • erősen véres, ijesztgetős horrort vár
  • csak unaloműzésként akarja megnézni
A film trailere:

Nem mondom, hogy kötelező film, de érdekes a története és a megvalósítás is látványos lett. Ha megnézitek, írjátok meg nekem a véleményeteket.

puszi, Mesy

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Te jó ég! :D:D Évekkel ezelőtt láttam, pont tegnap gondolkodtam rajta,hogy vajon mi is volt a film címe...:D::D:D nem szeretem horrorokat, de ez zseniális volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is nagyon tetszett! :) Én sem bírom a horrort, de ez jó volt! :D

      Törlés
  2. Na jó, ezt tuti meg fogjuk nézni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ajánlani tudom, jó szórakozást hozzá :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!