{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Kedvenc recept

Halihó lányok!


A mai kibeszélő showban egy-egy örök kedvenc receptünket kell bemutatnunk nektek.

Mesy
Sokat gondolkodtam, hogy melyik receptet írjam, mert sok kedvenc van. A sütik irányába indultam el, nagyon vacilláltam a csokis keksz és a morzsasüti között, de végül az utóbbi maradt.

Túrós-gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók:
tésztához:
50 dkg liszt
35 dkg margarin
22 dkg cukor
töltelékhez:
50 dkg túró
2 tojás
fél pohár tejföl
50 dkg gyümölcs (ami éppen van otthon)
fél citrom leve és héja
10 dkg cukor

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180° -ra. (az enyém hőlégkeveréses és alsó-felső sütéses fokozatra van állítva)
A tészta hozzávalóit morzsalékosra gyúrjuk össze, a 2/3 részét vajjal kikent tepsibe nyomkodjuk, a maradékot félrerakjuk.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, beleütjük a két tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a citrom levét és lereszelt héját, majd alaposan összekeverjük. Ezt a túrós krémet egyenletesen elosztjuk a tepsibe nyomkodott tésztán. Erre szórjuk rá az előkészített gyümölcsöt (a nagyobbakat feldaraboljuk, ha befőtt, akkor leöntjük a levét, viszont én a fagyasztottat nem szoktam teljesen kiolvasztani, még félig fagyottan szórom a túrókrémre). A maradék tésztát rámorzsoljuk és mehet a sütőbe, kb. 20-25 perc alatt lesz kész. Akkor jó, ha a széle és a tetején lévő morzsa aranyszínű, kicsit meg van barnulva.

Sokféle gyümölccsel kipróbáltam már, de akkor a legfinomabb, ha kicsit savanykásabb ízűt választunk, az jól kompenzálja a túró és a tészta édességét.
Ha nincs semmi ötletem, akkor általában ezt sütöm, hisz isteni finom és gyorsan készen van.

Detti
Én is sokat gondolkodtam rajta, hogy melyik receptet írjam le nektek. Első gondolatom, a kedvenc kínaim lett volna, amit imádok elkészíteni, de arra gondoltam, hogy azt nem árulom el nektek. Szóval egy másik kedvencemet mutatom meg nektek, a Quiche (kvis) mellett döntöttem.

Francia Quiche

- Quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája, egy klasszikus francia étel, melynek alapgondolata a következő: egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

Hozzvalók:
Sós linzertésztához: 
25dkg liszt, 
15dkg vaj, 
2 tojássárgája, 
1ek. tejföl, só.
Továbbá 
100-120g szalonna(apróra vágva), 
150g Cheedar vagy Trapista sajt(felszeletelve), 
2 tojás felverve, 
15ml tejszín vagy tej, 
só és bors, 
koriander, 
kapor, 
petrezselyem, 
bazsalikom, 
pirospaprika, 
paradicsom(szeletelve).

Elkészítés:
A linzertésztát elkészítjük, 2 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki kör formára, majd béleljünk ki vele egy kilisztezett pite/tortaformát. 180°-os sütőben 10-15 percig süssük. 
Töltsük meg a szalonnával és sajttal. A tojást és a tejszínt keverjük össze a fűszerekkel. Az egészet öntsük a szalonnára és a sajtra. A tetejét díszítsük paradicsom szeletekkel és egy kis sajttal. 
Tegyük a sütőbe 180°-ra és 30 percig süssük.



Sokféle képen kipróbáltuk már, általában salátával ettük és ebédre.Nekem az eredeti, első recept ízlett a legjobban, de persze mindenféle variációban nagyon finom. Csak ajánlani tudom, egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Reméljük tetszett. Kíváncsiak vagyunk a többiek munkáira is:
Mike
Snowdrop life
Timi-Kincsesfüzet
Cintia Tekla // Red lips and coffee
natUShka
Tina - One day in my high heels
ellie
Szilvi
Nooci
nallag

Puszi Mesy és Detti :)

Megosztás:

2 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!