FINOM° Habcsókos pohárdesszert

Halihó lányok!


A pohár misu után ismét egy könnyű, de isteni kanalazgatni valót szeretnék nektek megmutatni. Igazából egy fejből kipattant édesség, mert semmilyen receptet nem követtem hozzá, csak a saját elképzeléseimet.

Azzal kezdődött, hogy sok maradék tojásfehérje volt itthon. Habcsókot terveztem belőle, de az úgy túl snassz lett volna, így egy gyors csavarral és még ár hozzávalóval született meg ez a kis finomság.

Hozzávalók 5 pohárhoz:
Habcsókhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
Pudinghoz:
1 cs. vaníliás puding
0,5 l tej
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
eper

Elkészítése:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval félkemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a cukor felét. Mikor már majdnem teljesen kemény a hab, akkor belekeverjük a maradék cukrot. 
Habzsákkal sütőpapírral bélelt tepsire halmokat nyomunk, majd 180°-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ezután lekapcsoljuk a sütőt és még 10 percig hagyjuk bent száradni a habcsókokat.
Elkészítjük a pudingot és kihűtjük.
Ha a puding és a habcsók is hideg, akkor összeállítjuk a desszertet. Minden pohár aljára kerül egy-egy összetört habcsók. Nem lesz teljesen morzsalékos, kissé ragacsos a belseje. Erre kerül a puding. A tetejére ismét egy-egy összetört habcsók kerül, majd pedig felszeletelt eperrel díszítjük.



Lehet még kombinálni tejszínhabbal, más ízesítésű pudinggal, igazából bármivel, kedvünk szerint.
Nagyon finom és gyorsan elkészül. Nálunk is hamar elfogyott. 
Tudom, a tálaláson még van mit csiszolni, de erősen gyakorlom. 

Szeretitek a poharas desszerteket?
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!