FINOM° Egy recept, két süti..

Sziasztok lányok!

Vasárnap van, vagyis receptes nap. Mesyvel úgy döntöttünk, ezen a napon mindig valami finomat fogunk megmutatni nektek. Így lesz tehát ma is.
Ma két saját muffin receptet fogok nektek mutatni. Nem mondom, hogy nincs több ilyen ízesítésű  recept, de az biztos, hogy ez az én fejemből ötlött ki. 

Az egész úgy indult, hogy muffint akartam készíteni, ezért fellapoztam az itthon található muffinos könyvet. Ki is szúrtam két receptet. Egy Rumos muffint és egy Konfetti muffint. Nagyon tetszettek, ezért át is mentem a kisboltba, hogy vegyek "konfettit" (színes drazsé) de hát természetesen ebben a kisboltban nem lehetett kapni. Na nem volt kedvem máshova elmenni, ezért vettem egytáblás csokit és lesz ami lesz alapon haza mentem. Volt még itthon méz, pudingpor, vaníliás cukor.  

Ebből a két receptből és az itthoni hozzávalókból pedig megszületett a saját Rumos-csokis és Mézes-vaníliás muffinom.Én egybe készítettem el és csak a végén vettem ketté, amikor már a változtatás történt, de nektek le írom külön külön.


Rumos-csokis muffin
Hozzávalók: 
25 dkg liszt, 
20 dkg cukor, 
4 tojás, 1,5 dl tej, 
1 kis üveg rum aroma (igazi rum jobban megfelel), 
1 sütőpor, 
csipet só, 
1 tábla csoki

Elkészítés: 
A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A tojást habosra keverjük a cukorral, tejjel és az olvasztott vajjal. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket. Simára keverjük, majd a feldarabolt csokit adjuk hozzá. Formákba töltjük és kb. 20-25 percig sütjük.


Mézes-vaníliás muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 
20 dkg cukor, 
4 tojás, 
1,5 dl tej, 
1 cs. vaníliás pudingpor, 
2 cs. Vaníliás cukor, 
2-3 evőkanál méz, 
1 sütőpor, 
csipet só

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a pudingorral, a sütőporral és a sóval. A tojást habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral olvasztott vajjal, tejjel és a mézzel. Hozzá adjuk a lisztes keveréket, majd simára keverjük. A formákat megtöltjük, majd 20-25 percig sütjük.

Nagyon finom lett mindkét muffin, a csoki szépen megolvadt, a méztől a süti aranybarnára sült az íze pedig karakteres lett. Mesynek a mézes ízlett jobban.
Remélem tetszik és ha szeretnétek próbáljátok ki ti is.

Puszi Detti :-)

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Gusztik lettek :) Én már ezer éve nem sütöttem muffint :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon szeretek muffint sütni, mindenfélét kiszoktam próbálni :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!