Filmajánló - 2014 filmek

Sziasztok lányok!

Arra gondoltam, kaptok egy kis filmajánlót az idei filmekből. Azokat a filmeket mutatom be, amiket már én is nagyon várok és szeretnék megnézni. Remélem felkeltem vele a ti érdeklődéseteket is. 11 filmet fogok bemutatni.
Arra gondoltam, hogy időrendi sorrendbe a legegyszerűbb. Úgy ti is csak a legkésőbbi filmet fogjátok legutoljára elolvasni. 

1. A Nő /Her/
magyar bemutató: február 6.

Tartalom: 
Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik számítógépen játszik - és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert.
És minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer (Scarlett Johansson), vagyis Samantha felforgatja addig túl egyforma napait. Mindent tud, mindent ért, és egyre közelebb kerül Theodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samantha testestül-lelkestül az övé.
Előzetes:
Szerintem nagyon egy elgondolkodtató, tartalmas film. Sajnos még nem találtam magyar feltöltést róla. Remélem hamarosan megnézhetem.

2. Pompeji
magyar bemutató: február 20.

Tartalom: 
Időszámításunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor.
Előzetes:
Barátommal láttuk az előzetest a moziban ülve és nagyon megtetszett nekünk. Egyből arra gondoltunk, ezt biztosan megfogjuk nézni.

3. Vámpírakadémia 
magyar bemutató: március 6.

Tartalom:

Rose, egy zabolátlan dampyr (félig ember, félig vámpír testőr), akit mora barátnőjével, Lissával együtt szökés közben kapnak el és visznek vissza az eldugott St. Vladimir Akadémiára. A vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. Lissa egy mora (halandó vámpír) nemesi család sarja, egy hercegnő, ami miatt folyamatos életveszélyben van. Mindketten az átlagos vámpírdiákok életét próbálják élni, de Lissa különleges mágikus képességei és a mindkettőjüket megkísértő tiltott szerelem nem javít a helyzeten. Az iskola valószínűleg a legrosszabb búvóhely számukra, ezért Rose keményen edz, hogy hivatalosan is Lissa testőre lehessen. Addig is kénytelenek szembenézni a belső és külső támadásokkal, amit a kegyetlen strigák (hallhatatlan vámpírok) jelentenek, akiknek mindent megér, hogy levadásszák a mora trónörököst, Lissát.
Előzetes:
 Könyvet olvastam félig meddig és nagyon tetszett. Remélem a film sem lesz csalódás.

4. A beavatott
magyar bemutató: március 20.

Tartalom:
Beatrice Prior (Shailene Woodley) a nem túl távoli Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az emberek rájöttek, hogy a világban dúló háborúkért nem politikai ideológia, vagy vallási meggyőződés, hanem a személyiségben rejlő rosszra való hajlam okolható. A csoportok célja, hogy az emberekből kiirtsák azokat a tulajdonságokat, amik előidézhetnek egy újabb konfliktust. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.
Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: az Elfajzottak közé tartozik, akik egyetlen csoportba sem sorolhatóak. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. A több hetes beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

Előzetes:

Érdekes filmnek tűnik ezért is vagyok annyira kíváncsi rá.

5. Amerika kapitány - A tél katonája
magyar bemutató:április 10.

Tartalom:
A Marvel legújabb képregény-adaptációja, az Amerikai kapitány - A tél katonája a Bosszúállók eseményeit követően játszódik. Steve Rogers - aki az 1940-es évek elején vett részt az USA hadseregének titkos kísérletében - most Washingtonban éli csendes hétköznapjait és próbál alkalmazkodni a modern világ kihívásaihoz. Azonban amikor a terrorelhárítással és hírszerzéssel foglalkozó S.H.I.E.L.D. egyik munkatársát megtámadják, a férfi egy olyan összeesküvés közepén találja magát, amely az egész világot fenyegeti. Újra feltűnik a színen a Bosszúállók-ból ismert szövetségese, a Fekete Özvegy is, akivel minden erejükre szükségük lesz, hogy felderítsék a konspirációt és leküzdjék a megsemmisítésükre küldött bérgyilkosok hadát. Amikor rájönnek, hogy valójában mivel állnak szemben, felismerik, hogy további partnerekre lesz szükségük, ha győzni szeretnének. Csatlakozik hozzájuk legújabb szövetségesük, Sólyom is, azonban még így is minden erejükre szükségük lesz, mivel váratlanul egy rendkívül erős ellenféllel, a Tél Katonájával találják szemben magukat.
Előzetes:
Amerika kapitány első része nagyon nagy kedvenc volt, imádom a Marvel filmjeit ezért már ezt is nagyon megnézném.

6. A csajok bosszúja
magyar bemutató: április 24.

Tartalom:
A bosszú útjai kiismerhetetlenek. És nagyon szórakoztatóak. Amikor egy boldog párkapcsolatban addig sosem kételkedő nő (Cameron Diaz) rájön, hogy a szerelme kettős életet él, és ő csupán másodhegedűs, különös ötlete támad.
Megkeresi a másik nőt, és vele (Leslie Mann) együtt terveli ki, miképpen emlékeztessék a hűtlen férfit (Nikolaj Coster-Waldau) arra, hogy a kettőnél jobb az egy. A terv része egy harmadik nő: egy igazi, ellenállhatatlan bombázó is (Kate Upton).

Előzetes:
Igazi csajos film. Mesyvel megnézzük szerintem.

7. A csodálatos pókember 2
magyar bemutató: május 1.

Tartalom:
Még a szuperhősök sem tartják be az összes ígéretüket. Peter Parker (Andrew Garfield), aki vörös-kék pókruhájában üldözi a gonoszt a nagyvárosi utcákon megígérte szerelme haldokló apjának, hogy kerülni fogja a lányt (Emma Stone) - és így gondoskodik a biztonságáról. Ám ez egyszer megszegi az ígéretét. Nem elég neki, hogy elkapjon minden bűnözőt, kevés a toronyházak fölötti, őrült tempójú száguldás és lendülés: Gwen nélkül már semmit sem ér az élete. Lehet, hogy meg fogja bánni: egy új szupergonosz ellenfél, Electro (Jamie Foxx) felbukkanása ugyanis minden eddiginél nagyobb veszélybe sodorja - és a múltjából is újabb, tisztázatlan emlékek kísértik.
Előzetes:
Csodálatos pókember első része nem volt rossz, ezért kíváncsi leszek erre.

8. Godzilla
magyar baemutató: május 15.

Tartalom:
A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek.
Előzetes:
 Godzillára nagyon kíváncsi leszek. Sokat írtak már róla.

9. X-men: Az eljövendő múlt napjai
magyar bemutató: május 22.

Tartalom:
A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.
Előzetes:
X-men fan vagyok konkrétan ezért egyértelmű, hogy ezt a részt is nézni fogom. Nagyon várom már.

10. Feláldozhatók 3
magyar bemutató: augusztus
Előzetes:
Imádom az első két részt, tuti ez is kedvenc lesz.

11. Sex Tape
magyar bemutató: augusztus

Tartalom:
Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. 
Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket.
A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel.
Előzetes:
Jaj nagyon vicces ez a vígjáték biztosan megfogom nézni amint kijön.

És persze még várom az Éhezők viadala 3. részét, a Hobbit 3. részét az Éjszaka a múzeumban 3. részét és még sok más jó filmet de arra gondoltam, most csak ezeket mutatom meg nektek. Remélem tetszett és ti is várjátok legalább az egyiket.
Puszi Detti :)

Megosztás:

8 megjegyzés

  1. a beavatottat már megnéztem, tetszett,tetszett :)) a csajok bosszúja nekem is a listán van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nah akkor már biztos, hogy megnézem, ha azt mondod jó :)
      igazi csajos film:D

      Törlés
  2. Én is láttam A beavatottat, nekem is tetszett! :) A Her-re meg nagyon kíváncsi vagyok, érdekesnek tűnik! :D

    VálaszTörlés
  3. Ebből egyedül a Godzilla nem keltette fel az érdeklődésem, én még mindig a 300-Birodalom hajnala film hatás alatt állok, alig várom, hogy kijöjjön dvd-n, de amúgy az itt felsorolt filmeket is idővel meg fogom nézni, köszi a posztot :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. engem pedig a 300 nem fogott meg, sose volt a kedvenceim között. Örülök neki hogy a legtöbb film megtetszett.

      Törlés
  4. Hű, mennyi jó kis mozi! Mi most az Amerika kapitányt fogjuk megnézni kicsit megkésve a többi emberhez képest, de hát most volt rá időnk :) Viszont nagyon érdekel még a Beavatott, az X-men és a Feláldozhatóak is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se láttam még az Amerika kapitány új részét sajnos, én még odáig se jutottam el, de most az X-ment várom a legeslegjobban :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!