TESZT° Makeup Revolution Fortune Favours the Brave paletta

Halihó lányok!


Nagyon régóta csücsülnek már bizonyos képek a gépemen, hisz a palettát még nyár közepén rendeltem és már mindjárt karácsony van. Mindegy, a lényeg, hogy végre eljutottam idáig, nem? 
Egyébként sokáig, két-három hétig hozzá sem nyúltam, csak nézegettem, csodáltam, nem akartam belerondítani azzal, hogy belenyúlok. Tudom, hülyeség, mert ugyan mi másra vettem, mint arra, hogy használjam, de akkor is. Ez az én dilim, ez van.


Hogy a külsőről is ejtsek néhány szót. Aranyszínű papírdobozban érkezik az aranyszínű paletta. Erős, masszív műanyag, könnyű kinyitni, nem kell feszegetni. Hatalmas tükör van benne, amit lehet állítgatni, hogy a megfelelő szögben álljon. A szokásos applikátor helyett egy kétvégű ecsetet tartalmaz, amit, hogy őszinte legyek, nem próbáltam ki, de egyszer biztosan megteszem majd. 


30 csodás szemhéjpúder foglal helyet a kis pan-ekben, van köztük matt, selyemfényű és csillámos is és van néhány izgalmas égetett darab is. Meglepően kicsik egyébként, viszont szerintem pontosan megfelelő a méretük, el lehet őket használni(idővel). A mono festékek általában 2-3 grammosak, amik így nem tűnnek soknak, viszont hatalmas mennyiség ahhoz képest, amennyit használ az ember belőle egy alkalommal. 





Soronként készítettem a színmintákat, szemhéjalapozóra, egy húzással. Alap nélkül nem is ajánlatos használni őket, de ez természetes. Minden sor a világostól halad a sötét árnyalatok felé. Igyekeztem színhű képeket készíteni, de néhol nem teljesen sikerült a fényviszonyok miatt. 

Első sor

A Glimmer egy selyemfényű aranyos barack, kitűnő alapja egy visszafogott, hétköznapi sminknek. A pan-ben hasonlít a Makeup Revolution Dia De Los Muertos palettájában lévő Love Life árnyalathoz, de felkenve teljesen más a kettő.  A Buffer matt középbarna, a mélyítővonalba találták ki. A Peachy, ahogy a neve is utal rá, egy rózsás-barackos árnyalat, selyemfénnyel. Szintén visszafogott szín. Elő pillantásra azt hittem, hogy a kistestvére lesz a BF Honeymoon-nak, de egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. A Hope az egyik kedvencem. Csillámos, tópos-enyhén lilás-barnás árnyalat, ami nem túl erőteljes, mégis mesésen mutat a mozgószemhéjon. A Fortune nagyon érdekes árnyalat, barnás bronz, egy csipetnyi olívával megfűszerezve. Nagyon szép. A Skylight az égetett csoportba tartozik, arany csillámokkal megbolondított kék, amibe egy kis lila is vegyül bizonyos fényviszonyoknál. A csillámok egyébként felkenve is látszanak, de a színmintán sajnos nem. A Transformer szintén az egyik kedvencem a palettában. Matt petrolkék, erős, telt szín, bár azért a Sleek matt árnyalatok tömörségét nem éri el, de cserébe nem is potyog annyira. A Midnight Rainbow ismét csak egy érdekes árnyalat, sötétszürke alapba kevert kék csillámok alkotják. Jól lehet vele játszani.

Második sor

Az Ice Cloud egy fehér shimmer árnyalat, tökéletes kiemelőszín. Majdnem teljesen megegyezik a Dia De Los Muertos paletta Laugh more színével, csak abban több a csillám. A Golden Coins egy égetett darab, gyönyörű bronz árnyalat egy leheletnyi rezes beütéssel. A Cashmere a Hope testvére, csak még szürkésebb. Őt hordtam önmagában felkenve, csak a széleket satíroztam el, nagyon szépen mutatott. A Tip Top egy matt olívás-tópos-barnás árnyalat, szégyenteljes pigmentációval. Nagyon szerettem volna szeretni, mert annyira különlegesnek hat, nem egy megszokott szín, de sajnos nagyon gyenge, még építgetve is alig-alig van színe. A Yes Please szintén egy különlegesebb csillámos darab, olívás bronz egy kis szürkével. Nagyon érdekes. A Green Machine az olvasztott tank, de komolyan. Gyönyörű fémes zöld szín, ráadásul nagyon pigmentált. A Smoothie szintén csalódás. Gyönyörű lehetne a sötét szürkés zöld színével, de vérszegény. 

Harmadik sor

Gyönyörű matt sötétbarna a Caffeine Fix, igazi csokiszín(még ha a neve kávé is). Majdnem megegyezik a Sleek Paper Bag-gel, de az picit szürkésebb. A pigmentáltság viszont szinte azonos. A Latte matt világosbarna, sárgásabb, mint a Buffer. Nem túl erős, de jó a mélyítőbe. A Pink Diamond egy nagyon csillámos jeges rózsaszín, ami felkenve csak bizonyos fényviszonyokban mutatja meg a rózsás árnyalatát, amit én nem tudtam elkapni. Szinte teljesen megegyezik a Dia De Los Muertos Live Life nevezetű színével. A Creme matt bőrszínű árnyalat, szinte megegyezik az én bőrszínemmel, így szuper satírozásra. A Drama Queen neve nagyon találóra sikerült. Matt padlizsános-vörösesbarnás árnyalat, csodás pigmentáltsággal. Imádom. A Lonely Planet egy rózsaszín csillámokkal dúsított szürkés sötétlila. Felkenve inkább csak a szürkés lila árnyalat érvényesül, a csillámok inkább csak egy kis pikánsságot adnak neki. A Blackqua egy csoda! Hihetetlenül gyönyörű ez a fekete, a pigmentáltsága a Sleek feketéjével egyenlő, de! És muszáj a de, mert ez nem potyog olyan mértékben, mint a Sleek. Ezzel készült egyébként a Dark on me smink. 

Negyedik sor

A Soft egy picit rózsaszínes világos matt bőrszín, tipikus satírozószín, de akár kiemelőszínnek is szuper lehet. A New World A kiemelőszín, fehéres-ezüstös csillámos árnyalat, nagyon tömény textúrával. Bár a pan-ben van némi bronzos erezet, ez felkenve nem látszik. A Favour enyhén mályvás rózsaszín. Szép, de számomra semmi különös. A Sunset Hour bronzos aranyszín egy kis rosegold-os csillámlással, kissé metálos finissel. (Remélem érthetően fogalmaztam) A Super Gold nevével ellentétben nem arany, hanem bronz, csodás, igazi mély bronz árnyalat. Hasonlít az Artdeco Glam Cotoure 33-as árnyalatához. A Winning matt padlizsán lila, nagyon szép. A Brave a Lonely Planet alapszíne, a rózsaszín csillámok nélkül. Kissé foltos egy húzásra, de jól lehet építeni. A The Revolution ugyanolyan típusú, mint a Midnight Rainbow, csak itt a sötétszürke alapba padlizsánszínű csillámokat kevertek.  


Az égetett darabokat külön is lefotóztam. Itt már látszanak a Skylight arany csillámai. Sorban:
Skylight, Golden Coins, Green Machine, Lonely Planet, New World, Super Gold

Összességében nagyon szeretem ezt a palettát, kihasználható színei vannak, matt és csillámos egyaránt, jó arányban. Nagyon nem szeretem, amikor találok egy csodás színeket tartalmazó palettát, amiben egy, jobb esetben két matt szín van, általában a satírozók és a fekete a többi pedig szatén vagy csillámos. Tudom, ez általában így szokott lenni, de akkor sem szeretem. Oda vagyok a matt színekért, na. 
Sajnos, bár várható volt, de vannak gyengén pigmentált színek és olyanok is, amik nem azt mutatják felkenve, ami a palettában látható. Nem a legjobb dolog, bosszantó is lehet, de ez van. Nem nagyon potyognak szerencsére és a legtöbb árnyalat szépen építhető és satírozható. 
Szóval, ha tetszik, ha a gyengeségei ellenére is tetszik, akkor ajánlom. Én sokat gondolkodtam rajta és annak ellenére, hogy tudom, nem tökéletes, nagyon szeretem. 

A Pinkpandától rendeltem, teljes áron, de szokták elég gyakran akciózni. A Notino-n(iParfüméria) is szokott lenni, de drágább, ha jól emlékszem. 

Nektek megvan ez a paletta? Esetleg tervezitek beszerezni? Melyik árnyalat a kedvencetek?

Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. Huuuha, ez egy nagyon szép paletta! A második és a harmadik sor a kedvencem! Csodás színek!

    VálaszTörlés
  2. Imádom ezt a palettát, mióta meg van szinte csak ehhez nyúlok :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!