SMINK° Turquoise dot

Helló lányok!


Mostanság nagyon megszállt az ihlet, csak úgy szárnyal a fantáziám, rengeteget rajzolok és egyre több kreatív ötlet zsong a fejemben. Ugyanez a sminkelésre is igaz. Felötlött bennem egy kicsit extrább, ugyanakkor mégis minimalista smink ötlete. Egyetlen konkrét dolog a pötty volt, a többi jött magától. Egyébként a Makeup Revolution BBB palettáját használtam hozzá.


Nem alapoztam, csak egy kis korrektort vittem fel a szemem alá és az orrom környékére. Felvittem rá egy kis áttetsző púdert, majd egy kicsit kontúroztam az arccsontomat és az orromat. A szemöldökömet ceruzával húztam ki, semmi rendkívülit nem változtattam rajta.

Egy halvány, pezsgős árnyalatú krémes szemhéjfestéket vittem fel az egész szemhéjamra, mintegy alapként. Erre került egy vékony réteg, a bőrömmel megegyező színű szemhéjfesték(Creme), hogy könnyebben tudjam majd összesatírozni a többi felvitt árnyalatot. 
A szemhéjam külső harmadába, a belső szemzugba és az egész mélyítőbe vittem fel egy matt olívás-barnás árnyalatot(Tip Top). Fokozatosan, lépésről lépésre mélyítettem el a színt, felvittem egy keveset, aztán egy pufi ecsettel elsatíroztam a széleket, ismét felvittem, elsatíroztam és így tovább.
Ezután matt sötétbarnát(Caffeine Fix) vittem fel hasonló módszerrel a külső V-be. Hogy kicsit melegebb színhatást érjek el, egy matt középbarnát(Buffer) satíroztam el a széleknél. A mozgó szemhéj közepére egy kevés matt bőrszínű szemhéjfesték került. Az alsó szempillák tövébe egy kevés olívás színt és barnát satíroztam el. 
Nem akartam látványos tusvonalat, így a feketét ki is zártam. Kis gondolkodás után egy matt lilásbarna krémes szemhéjfestéket választottam és egy ferde ecset segítségével meghúztam a tusvonalat. 
Ezután az alsó pillasor tövébe nagyjából középre festettem türkiz tussal egy-egy pöttyöt. Hagytam megszáradni, aztán fekete spirállal kifestettem a szempilláimat. A felső vízvonalat fekete, az alsót fehér ceruzával húztam ki. 

A highlighter szerepét egy csillámos fehér szemhéjfesték(Ice Cloud) kapta meg, ebből került a belső szemzugba, a szemöldökcsont alá, az arccsontra, az orromra és a Cupidó ív fölé. 
Az ajkaimra a kedvenc matt lila folyékony rúzsom került.





A képek elkészítése után elgondolkodtam, hogyan is lehetne ezt még fokozni. Még két-két kisebb pötty került a szeme alá, egy a szám fölé, egy pedig a felső ajkam közepére. Nem sok változtatás, mégis teljesen más a hatása. Detti szerint kicsit bohócos lett, lehet igaza van. 


Amiket használtam:
Rimmel Match Perfection korrektor - Ivory
NYC Smooth Skin púder - Translucent
MUA Luxe Bronze&Scult Contour kit - Light/Medium
Essence Eyebrow Designer szemöldökceruza - Brown

Avon ColorTrend krémes szemhéjfesték - Starlight
Makeup Revolution BBB paletta - Creme, Buffer, Tip Top, Caffeine Fix, Ice Cloud
Pupa Vamp! Velvet matt krémes szemhéjfesték - Lilac Grey
Maybelline Colossal Kajal szemceruza - Extra black
Rival de Loop Young szemceruza - Frosty white
Oriflame Veryme metaliner - Turquoise
Yves Rocher Sexy Pulp szempillaspirál - Noir

MUA Luxe Velvet Lip lacquer - Symphonic

A legutolsó képet már láthattátok Instagramon, a hozzá tartozó idézet pedig innen származik:


Egy teljesen hétköznapi, nude szemsminket hihetetlen jól fel tud dobni egy pötty, ami még annyira nem is extra vagy nehéz elkészíteni, csak egy kis csavar. Ti mit gondoltok? 

Mesy

Megosztás:

1 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!