FINOM° Zsázsás-kakukkfüves zöldségfasírt

Halihó lányok!


Szerencsére a család férfitagjainak egy része, köztük a férjem is nagyon szereti a zöldségeket. Ez nagy könnyebbséget jelent, hisz képtelenség lenne minden nap hússal teli ételt készíteni, ami mégsem ugyanaz, mint ami pár nappal korábban volt, vagy ahhoz nagyban hasonló. 

Szóval jó, hogy lehet "vega" fogásokat is kreálni. Ilyen ez a mai is. Nincs benne hús, mégis laktató, finom, tartalmas és egészséges. 
Rengeteg változatban el lehet készíteni, sokféle variációval és fűszerezéssel. Süthetjük olajban, mint a hússal készült fasírtot, de sütőben is. Ehetjük magában, mártogatóssal, vagy saláták, meleg köretek mellé is. Lehet télies, mondjuk babbal vagy csicseriborsóval, de lehet friss, tavaszias cukkinivel és répával. 
Gyorsan elkészül, a kezdő konyhatündéreknek is ajánlott, hiszen hihetetlenül egyszerű. És talán még a gyerekek is könnyebben megeszik az "undi zöldséget", bár ezt nem teszteltem. 

Hozzávalók:
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor zsázsa
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • olaj a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vagy lereszelt hagymát, a finomra vágott zsázsát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz, nem kell túl keménynek, csak épp formázhatónak lennie. Pogácsákat készítünk belőle, és forró olajban nem túl nagy lángon kisütjük.



Én zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejföllel tálaltam. A hagymát nagyobb darabokra vágtam, mert szeretjük az ízét. Kifejezetten kellemes, nem túl tömény ízű "fasírtok" lettek. Még melegen érdemes megenni, úgy a legfinomabb. 

Tervezem több ízvariációban is elkészíteni, mert nekünk nagyon bejött.

Ti szeretitek a zöldségfasírtokat?

Mesy

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!