AJÁNLÓ° Filmek az elmúlt időből











Halihó lányok!

Rég volt már ajánló a blogon, nem is nagyon nézek filmet mostanában, de azért egy-kettő becsúszott. Most nem kategorizálok mert elég szélsőséges keretek között mozognak, egyszóval lesz minden.

A majmok bolygója - Forradalom
Akció, sci-fi, dráma, 130 perces, 2014 
Rendező: Matt Reeves
Író: Pierre Boulle


A sztori: A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után övék a világ, és Caesar a vezetőjük. 
Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélők csoportja bizonytalan, átmeneti békét kötött az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.



Egerben néztük meg 3D-ben.  Először úgy voltunk vele, hogy na jó, nézzük meg. Aztán megnéztük... és egyszerűen imádjuk! Nem egy megszokott tömegfilm, az már biztos. Látványos, érzelmekkel teli történet, egy percig sem unatkoztam (nem úgy, mint a Gravitációnál) és én már megint nem az embereknek drukkoltam (szinte sosem). Alig várom a következő részt, remélem, hogy nem kell sokat várni rá.

X-Men - Az eljövendő múlt napjai 
Akció, fantasy, sci-fi, 131 perces, 2014
Rendező: Brian Singer
Szereplők: Hugh Jackman, Michael Fassbender, Patrick Stewart, James McAvoy, Ian McKellen, Jennifer Lawrence 

A sztori: A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. A több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xavier professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük - immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat.



Elfogult vagyok ezzel a filmmel, mert igazi X-Men fan vagyok. De megpróbálok tárgyilagos véleményt írni. Látványos és eseménydús a történet, jók a harcjelenetek is. Sokan kritizálják, mert nem egyezik meg 100%-ban a képregénnyel, de szerintem ezt nem ilyen szemmel kell figyelni. Ha valaki szemfüles és ismeri kissé az előzményeket és képregényt, néhány mutánst felismerhet, köztük Quicksilvert és Scarlet Witch-et is. 
Összességében nagyon jó film, csak ajánlani tudom a Marvel univerzum imádóinak.

Godzilla
akció, sci-fi, thriller, 123 perces, 2014
Rendező, író: Gareth Edwards, Max Bornstein
Szereplők: Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Sally Hawkins 

Sztori: A világ legismertebb, legfélelmetesebb és persze legnagyobb szörnye újjászületik. A radioaktív szennyeződés teremtette, hősök pusztították el, ám most kiderül: csupán átmenetileg sikerült megszabadulni tőle - a szendergéséből felébredő rém teremtői ellen fordul, és nincs, aki megállítsa. Legfeljebb más szörnyek.






Nagyon vártam már, hogy megjelenjen, mert hajtott a kíváncsiság, hogy vajon most mit hoznak ki egy ősrégi sztoriból. Mert az, ősrégi, hiszen az 50-es évek közepén készült az első Godzilla film. 
Nem tudtam, hogy mire számíthatok, mert a trailer semmi konkrét dolgot nem mutatott. Nem a '98-as amerikai film folytatása, hanem az '54-es japán feldolgozása. Éppen ezért imádtam annyira. 
A másik pozitívum pedig, hogy Godzilla a jófiú, hisz feltűnik a Muto, aki felforgatja a természet rendjét a megjelenésével (persze ez is az emberek miatt történt)
Szóval lehet, hogy most is elfogult vagyok, de nekem nagyon tetszett, simán meg tudnám nézni még néhányszor.

Odd Thomas - A halottlátó
misztikus, thriller, könyv alapján, 100 perces, 2013
Rendező, író: Stephen Sommers,  Dean R. Koontz
Szereplők: Anton Yelchin, Willem Dafoe, Addison Timlin

Sztori: Odd Thomas egy békés amerikai kisvárosban éli hétköznapi, ugyanakkor nem mindennapi eseményekben bővelkedő életét. A 20 éves fiatalember ugyanis különösen erős hatodik érzékkel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy lássa a világunkban rekedt holtak szellemét, és esetenként segítsen nekik továbblépni a következő világba. Mostanában azonban egyre több gonosz szellem is kószál a városka utcáin. Odd tudja, hogy valami hatalmas tragédia közeleg. A fiú minden erejét bevetve igyekszik megakadályozni a fenyegető mészárlást, de az idő egyre fogy...



Teljesen véletlenül kezdtük el nézni ezt a filmet, de ahhoz képest, hogy soha nem hallottunk róla, egész jó volt. Az egész film alatt olyan "in medis res" érzésem volt, el is könyveltem magamban, hogy biztosan könyv alapján készült. Bingó. Így eldöntöttem, hogy elolvasom, ha időm és lehetőségem engedi.
A sztori jó, csak kicsit összecsapott, ennek ellenére élvezhető. Rengeteget nevettünk, nagyon jók a poénok és a karakterek. 
A vége kissé meglepő, szomorú és szép egyszerre, bár ha jobban figyelünk rá lehet jönni a titokra. 
Csak ajánlani tudom.

+1

Salem
dráma, fantasy, thriller, sorozat, 2014
Rendező: Richard Shepard
Szereplők: Shane West, Janet Montgomery, Temzin Merchant, Seth Gabel

Sztori: A 13 részes drámasorozat a XVII. századbeli Massachusettsben játszódik, és arról szól, hogy mi az, ami a város hírhedt pereinek valódi hátterében áll, és a sötét, természetfeletti okokról, amelyek az amerikai történelem ezen gyalázatos időszaka mögött rejtőznek. A boszorkányok valóban léteztek, de nem azok voltak, akikre gyanakodtak és nem olyanok voltak, mint amilyennek gondolták őket. A történet középpontjában természetesen egy nagy szerelmi történet áll és ezt lengi körül a boszorkányság misztikuma - új megközelítésben.


Szintén véletlenül bukkantam rá. Már az első rész után beszippantott. Szenvedély, erőszak és misztikum lengi körbe az egész történetet, néha már-már túlzottan is. Rengeteg titok készül felfedni önmagát, de hogy ez milyen formában történik, még én sem tudom. A sorozat közepén járok, így még nekem sem tiszta minden, de nem tudom megunni.
Egy fontos dolgot majdnem kifelejtettem: a sorozat openingje Marilyn Manson új dala, a Cupid Carries a Gun

Ti mit néztetek mostanában?
puszi, Mesy

Megosztás:

2 megjegyzés

  1. A godzilla és az x-men nagyon érdekel ezek közül.

    VálaszTörlés
  2. Odd Thomast láttam, jó régen, tetszett, egyre több hasonló filmet csinálnak, ami nem evilági.

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!