AJÁNLÓ° - Könyves élmény beszámoló

Halihó lányok!

Ma a nemrégen vett könyvemről fogok nektek mesélni. Pár napja (pontosabban 2) olvastam el James Dashner - Az útvesztő című könyvét. És annyira nagy izgalommal olvastam, hogy ti azt el se tudjátok képzelni. Mindjárt el is mondom, hogy miért.

Hátoldalán található szöveg:
"Ha itt nem félsz, nem is vagy ember."

Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához,és az egyetlen, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, melyet nehéz kiismerni, mivel a falai éjjelente elmozdulnak.Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő valójában egy megfejtésre váró kód. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz.... 

Tovább pedig nem folytatom, mert szerintem túl sok mindent leír ez a kis egy oldalas szöveg. Túl sok információt közöl ezért én mikor megvettem, el se olvastam teljesen. Pont ezen oknál fogva.



Saját vélemény:

Hát mit is mondhatnék. Ez egy nagyon izgalmas, kalandokban gazdag történet volt. Sajnálom, hogy csak a film megjelenése miatt ismerem, eddig nem hallottam róla. De örömmel látom, hogy a trilógiának van már második kötete is és biztos, hogy azt is megfogom venni. 
Még nem néztem meg a filmet. Egy részt nagyon várom, hogy lássam ki kit alakít és a tájat, hogy jelenítik meg, másrészt pedig nagyon tartok tőle. Remélem nem lesz nagy csalódás, tudom, hogy mindig rosszabb a film, de én azért reménykedem, hogy annyira nem lesz az.

A történet kicsit lassan indul be, de szerintem ez nem baj hiszen trilógiáról beszélünk. Az író sok időt fektetett a táj, az emberek leírásába. Az embereknek inkább a személyiségüket mutatja be, nem a külsejüket. Mikor már mindent és mindenkit megismertünk akkor jön a csattanó és akkor csapunk bele a lecsóba, ha fogalmazhatok így. Igaz több időt fektetett a felvezetésre, mint a történet igazi csattanójára, de a végén nagyon jól megoldotta és sok miértre kaptunk választ. Amire kellett arra időben megkaptuk a választ és én örülök neki, hogy le lett végül is zárva a történet. Szerintem nem volt azzal baj, hogy a csattanó körüli események nem zajlottak olyan sokáig, mert utána még volt idő a következő könyv bevezetésére is. 

Remélem a könyv második illetve majd a következő harmadik könyvnek is lesz filmje. Sokszor elmaradnak a folytatások, pedig az olvasók igénylik. Ha már elkezdték, fejezzék is be, nem igaz?

Remélem tetszett az élménybeszámolóm. Aki szereti az izgalmas, érdekes, fejtörős történeteket egy két különleges tulajdonsággal és fura lényekkel megspékelve annak csak AJÁNLANI tudom ezt a könyvet. 

Puszi Detti :)

Megosztás:

0 megjegyzés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!