{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Házi kedvencek

Halihó lányok! :)

Vigyázz! Kész! Posztolj!
Képzeljétek a mai VKP a kicsi házi kedvencekről fog szólni. Nagyon illik hozzánk ez a téma, hiszen mindketten igazi állatbarátok vagyunk.
Detti
Nagyon tetszik ez a feladat mert én tényleg szeretem az állatokat. Főleg kutya, macska függő vagyok. Volt már kutyám, macskám nagyon sok és még egyszer nem is olyan régen hörcsögöm is volt Hörcsi.Szegény szívszédülésben halt meg, megijedt a macskáktól. :D Végül lett egy igazi házi kedvencem Tigris a kiscica, de én többnyire csak Tikinek hívom.
2013. május 14.én született. 



Ő született és még egy másik cicus. Ő cirkás volt és furcsa a testvére és a mamija Momo pedig feketék voltak. Általában fekete és fekete fehér cicák születtek Momo-tól ezért is örültem meg annyira Tigrisnek és döntöttem úgy, hogy őt megtartom. Mesy egy alommal Tigris előtt tartotta meg az ő kis kedvencét, de erről majd Mesy mesél. Elég sok mindenen keresztül mentünk Tikivel, mindig ott volt velem.
Emlékszem az első íz amit megérzett, az a kávé volt.



Tudom tudom, most sokan szörnyülködnek de mindig is kíváncsi természete volt és én soha nem tartottam vissza semmitől. Az embereknek általában nem tetszik, hogy ilyen közvetlen vagyok egy állattal szemben de én úgy gondolom hogy egyetlen kivételem lehet. A saját állatommal, ha már háziállat akkor igen is kivételezhetek. Őt igen is megszoktam puszilni,mert egyébként is mindig velem van. Velem alszik, rajtam alszik, én etetem és a többi. Szóval megérdemli a puszit és a simogatást. Sőt ha hiszitek ha nem ő is viszonozza. Vissza szokta adni a puszit, ha oda hajolok hozzá. Igazi érdes nyelve van :D
Több mint egy éves volt már, amikor elhatároztam hogy állat orvoshoz kell vinni. Ennek pedig az volt az oka, hogy az én picikém felnőtt, nagy cica lett. Konkrétan tüzelt, vagyis ordított és fetrengett a földön. Ez már olyan idegesítő volt, hogy kénytelen voltam elvinni kiivartalanítani.
Pontosan 2014. június 17.én vittük el.



 Hatalmas élmény volt számomra az egész nap. Gyalog kellett elvinni, dobozban. Barátom vitte én pedig nyugtattam, hiszen szegény nagyon össze volt zavarodva. Mikor oda értünk teljesen meg volt szeppenve, az asztalon nem mert megmozdulni. Nem igazán figyeltek rá,mert más betegek is voltak, de amikor rá került a sor akkor megjegyezték, hogy milyen kis apró teremtés. Igazán kicsi ahhoz képest, hogy egy éves. Ez egyébként azért volt, mert hetek óta szenvedett a tüzeléstől és nem tudott enni, szegény teljesen le volt fogyva. Pedig karácsonykor már igazán pufi volt. Most már kezdi vissza szedni magát, de még mindig nem az igazi.


Szóval mikor oda jöttek adtak neki egy ínyekciót és lassan lassan elaludt. Ott kellett szegényt hagyni, nyitott szemmel aludt el én teljesen meg voltam ijedve. Mikor vissza mentünk kékesen véresen feküdt ott az asztalon. Nagyon rossz volt látni, ilyen állapotba a picikémet. Mikor haza vittük még kába volt több órán keresztül feküdt mire jobban lett. Igazán csak másnapra lett jobban.
Csak hogy mutassak egy kis humort a dologba, megmutatom milyen volt abban a gyógyuló állapotba.Kicsit vicces ez a helyzet bevallom, de muszáj látnotok. :D

Megmutatom nektek azt is, hogy barátom, hogy szokott vele játszani. :D Ez is kis vicces lesz :D

Aztán egy két kép róla az átlagos napjain :D



Szeptembertől Pesten fogok tanulni, így sajnos otthon kellett hagynom őt. Most Mesi vigyáz rá.
Mesy


Detti nagyon bő létre eresztette, így én rövidebb leszek. 
Nekem is van egy "kislányom", Kitti. Májusban lett 2 éves. Igazi primadonna és féltékeny típus. Szerencsére jól viseli a kishúga viselkedését. Hozzám nagyon ragaszkodik, amikor elkezdtem dolgozni, nagyon a szívére vette.


A cicák közös képei:

De Kitti mellett van nekem egy kutyám is, aki a Dante névre hallgat. Február végén vettük, és azóta is töretlen az imádat.
Igazi rosszcsont, hebehurgya kölyök. Kezd már felnőni, próbál nagyfiúként viselkedni. Ilyenkor meg tudnám zabálni.


Vannak még nyuszikáim is, de nekik nincsen nevük és fotó sem készült róluk mostanában. De ha nem felejtem el, akkor hétvégén lövök majd párat.

Nektek van házi kedvencetek?

puszi, Mesy és Detti :)

Megosztás:

4 megjegyzés

  1. Nagyon édesek a cicák, meg a kutyus is :) Jó látni, hogy nem csak én viszem túlzásba a babusgatást :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen :) Szerintem nem lehet túlzásba vinni a kis kedvencünk szeretgetését :)

      Törlés
  2. Detti nagyon szép cicád van! Nagyon sokat kacagtam rajta a videóban amikor Gergő játszott vele. Igazi kis szeretetbomba!
    Mesi Kittyke jól megnőtt! Emlékszem milyen kis pici volt mikor először láttam. :D A kutyusod is nagyon aranyos, olyan kis tiszteletet parancsoló. Milyen fajta? Bent tartjátok a lakásban?
    Bocsi a kérdésekért, de nem tudtam megállni szó nélkül.
    Puszi: Betti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem már fel sem tűnik, hogy Kitti ilyen nagy :) Dante angol bulldog-staffordshire terrier keverék. Nem, nincs a házban, csak az elején volt. Imádott az ágyban aludni :)

      Törlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!