FINOM° Banános-zabpelyhes muffin

Halihó lányok!


Betegségországból jelentkezem, erre felé papírzsepi halmok és hőemelkedés várható még az elkövetkező napokban. De a blogot nem hanyagoljuk el, még akkor sem, ha nincs hozzá erőnk. 
Erről a muffinról már olvashattatok a #The4WeekChallenge beszámolómban és ígértem receptet is róla.  

Tudjátok, néha van, hogy ez embernek csak úgy beugrik, hogy "Én most ....... fogok sütni!" Na, én is így voltam ezzel a muffinnal. Merthogy volt banán és zabpehely is itthon,így gondoltam, miért ne? Egyébként nagyrészt random jött a recept, megnéztem egyet-kettőt, de végül egyiket sem választottam. 
Azt azért jó tudni, hogy érett banánnal, tehát barna pöttyössel érdemes készíteni. Egyrészt édesebb, másrészt,könnyebb összetörni is. Én barna cukrot adtam hozzá, de persze tökéletesen megfelel a sima kristálycukor vagy akár a méz is. 
A zabpehely miatt sokkal tömörebb, nehezebb, így kiváló reggelire mondjuk egy joghurt mellé.

Hozzávalók (9 nagyobb vagy 12 normál muffinhoz):
  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db banán
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj/kókuszolaj
Elkészítése:
A banánt villával összetörjük, elkeverjük a cukorral, a tojással, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport összeelegyítjük és azt is a masszához adjuk. Elosztjuk az előkészített papírkapszlikban és 170°-ra előmelegített sütőbe toljuk. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Nekünk nagyon ízlett, éppen ezért sütöttem két hét alatt két adagot is belőle. A másodiknál kicsit több zab került bele, ami jó volt, de éretlenebb banán, ami viszont nem. Szóval az érett banán a legfontosabb, hisz az adja az egész alapját. És felavathattam a cuki pettyes muffin kapszlikat.   

Ti mit sütöttetek a héten?

Mesy

Megosztás:

1 megjegyzés

  1. Csorog a nyálam :D :D Be kell szereznem néhány dolgot hozzá, de meg akarom csinálni! :)

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!