MERENGŐ° Miért bántják a szépeket?

Halihó lányok!


A Merengő egy új sorozat, ahol az agytekervényeimet folyamatosan megmozgató témák kerülnek kibogozásra. Időszakosan fogok vele jelentkezni, változatos témakörökkel.
  
Halogattam ennek a bejegyzésnek a megírását, mert amikor volt ihletem, akkor épp nem értem rá, amikor pedig időm lett volna, akkor ihletem nem volt. Több dolog is közrejátszik abban, hogy ez a poszt megszületik, de most mégis a döbbenet a fő mozgatórugóm.


Egy fiúval kezdődött. A neve Lucky B. Smith. Ja, hogy nem ismeritek? Én sem ismertem egészen addig, amíg nem olvastam egy minicikket arról, hogy őt tartják a világ legszebb férfijának. Pontosítok: férfi modelljének. Megnéztem a fotóját, rákerestem a neten és egy iszonyathelyes srácot láttam, akinek döglesztően kék a szeme. Minden tinilány álma. 
innen
Jobb esetben ilyenkor már elkönyvelem magamnak az infót és nem foglalkozom vele többet. De most elolvastam a cikkhez fűzött hozzászólásokat. Íme pár példa:

"Nemigen úgy néz ki,mint aki elbírja a malteros vödröt."

"Hát nem nagy szépség!!! Vannak tőle szebbek is!! Szerintem!"

"Szerintem Ratyi"

"Férfimodell? De hiszen ez még egy kisfiú. No jó nem egészen. Én nem is engedném meg, hogy ilyen fiatalon modellkedjenek. Bizonyára 15 -20 év mulva szép férfi lesz, ha lesz,"

"Világ legszebb férfija??? Egy átlagos jóképű srác. Ennyi! Több ezer ilyen van a világban."

"Semmi.Üres Mekis papírmasé."

Mondjátok, miért bántják a szépeket? Miért baj az, ha egy helyes fiút felfedeznek és szépnek kiáltanak ki? Miért kell azonnal lebuzizni? Miért kell máris lehordani mindennek, csak mert különbözik, mert szebb? Miért hiszi mindenki, hogy ez csak egy burok, egy máz és nincs semmi más tehetsége? Vagy ő már nem is ember, csak egy bábú, egy kirakati tárgy, amit lehet szidni és pocskondiázni? Fiatal, igen, de a modellek mind ilyen korban kezdik a szakmát. Lányos az arca? Istenem, genetika! Nem lehet mindenki 17 évesen szőrös állat és olyan izmos, mint Schwarzenegger fénykorában. Az előítéletek olyan magasságokba csapnak, hogy ha látnák, se hinnék el róla, hogy igen is vicces, kedves és tehetséges. 

A másik történetet pedig ma olvastam. A Blogilates blog vezetőjét és edzőjét, Cassey Ho-t a súlya miatt kritizálták és kövérnek nevezték. Nem tudom, hogy ki ismeri, ki nem, de szerintem neki csodás teste van, izmos, de nem túlságosan, nem piszkafa vékony, fittnek és egészségnek tűnik. Nem is csodálkozom rajta, hogy kiborult, szerintem mindenki így reagált volna. De ahelyett, hogy hasonló hangnemben válaszolt volna, készített egy videót:


Mondjátok, miért bántják a szépeket? Miért kell szurkálni mindenkit? Miért kell ellenséges hangot megütni minden emberrel szemben, aki nem olyan, mint a többiek? És csoda, hogy a többség fejébe bekúszik és megakaszkodik a gondolat, hogy kövér, csúnya, és soha ne lépjen ki az utcára? Csoda, hogy még Cassey-t is elbizonytalanították? A támogatás helyett a pocskondiázás, a gratuláció helyett pedig a hibakeresés lett a divat? Mikor fordult ekkorát a világ? Mikor értjük már meg, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen és mindenki gyönyörű?  

Lehet, hogy én vagyok az egyetlen, aki felháborodik ezen és szörnyen érzi magát miatta, de remélem, hogy nem így van. Egyre inkább kezdem észrevenni, hogy az emberi gonoszság milyen méreteket öltött mára a világban. Bár ez egy jó tükör mindenkinek, aki hajlandó ezt észrevenni. 

Mesy

Címkék:

Megosztás:

3 megjegyzés

  1. Mert ilyen sok a fusztrált ember. És mindenki olyan lelkiszegény, hogy abban leli örömét ha mást bánthat.
    Szerintem azok csúfolódnak akik nem szeretik önmagukat.
    Az irigység mérhetetlen indulatokat szül. Az a baj hogy vannak egyen dolgok. Legyen mindenki sovány, magas, szőke...stb.
    Csak azt felejtik el sokan, hogy nem máshoz kell igazodniuk, hanem magukból kihozni a legjobbat. Mindegy mit sugall a világ. A hamis önképzhez viszont a médiának sok köze van. Biztos régen is sokan voltak rosszindulatúak, de szerintem ma már ez tényleg nagyobb méretét öltött, a felgyorsult világnak köszönhetően.
    Egyébként is ha valaki utál valakit, az szimplán azért van mert magában nem találja meg, amit a másikban. És ugye más háza táján mindig könnyű sepregetni.
    Remélem idővel rájönnek az emberek arra, nem más bántásában van az igazi öröm.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon egyetértek azzal, amit írtál. Én sem értem, minek ez a rengeteg előítélet. Én is írok blogot, nézd meg, ha érdekel :)
    http://divertisement9.blog.hu/

    VálaszTörlés
  3. Sajnos az emberek könnyen piszkálódnak, könnyen meglátják másban a tökéletlenséget. Szerintem ez azért van, mert magukkal sincsenek kibékülve, és ha a szép emberekben is hibát találnak, könnyebb elfogadniuk saját magukat. Ez persze egy lelkileg torz reakció, én mindig is elismertem a szépséget annak minden formájában. Sajnos ilyen dolgokat tettet velünk az irigység :(

    VálaszTörlés

Köszönjük a hozzászólásodat! Mindenképpen válaszolni fogunk rá!